Politic

Premierul Olandei vine la Brașov / Programul vizitei

Premierul Olandei vine la Brașov

Premierul Olandei Mark Rutte sosește astăzi în România. El va vizita militarii olandezi care participă la forţa NATO. De asemenea, va avea convorbiri cu preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cu premierul Nicolae Ciucă. O posibilă temă de discuție ar fi aderarea la Spaţiul Schengen, Olanda fiind un opozant al admiterii României.

„Premierul Rutte va călători în România miercuri, 12 octombrie 2022. Va vizita personalul militar olandez care participă la forţa NATO. Se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Nicolae Ciucă. Întâlnirea cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Ciucă va avea loc la baza militară din Cincu – Brașov. Se va discuta despre cooperarea militară dintre Olanda şi România. În cadrul întâlnirii vor fi discutate şi subiecte actuale, precum cele mai recente evoluţii privind războiul din Ucraina şi energie”, a transmis Guvernul olandez,

Potrivit aceleiaşi surse, cei aproximativ 200 de soldaţi olandezi staţionaţi la Cincu fac parte din noul „grup de luptă” al NATO. Acesta e condus de Franţa şi are în total 900 de soldaţi. Soldaţii olandezi vor fi staţionaţi la Cincu pentru un an.

Așa cum a informat news.ro, la ora 15.30, Rutte se va întâlni cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Ciucă la Sala de Consiliu – Sala Hărţilor, Centrul Naţional de Instruire Întrunită, „GETICA”, de la Cincu. Apoi sunt programate întrevederi ale delegaţiilor, întâlniri cu militarii, intervenţii ale preşedintelui Iohannis, premierului Ciucă şi premierului Regatului Ţărilor de Jos, Rutte. La ora 17.30 vor avea loc declaraţii de presă comune.

Problema Schengen

Europa Liberă relatase marţi că Regatul Ţărilor de Jos este ultimul stat care nu şi-a precizat clar poziţia faţă de dorinţa României de a intra, în 2022, în spaţiul european al liberei circulaţii a persoanelor.

„Poziţia olandeză cu privire la extinderea Schengen este simplă. Atunci când cerinţele sunt îndeplinite, aderarea este posibilă. Pentru a putea evalua acest lucru, avem nevoie de informaţii actualizate din partea Comisiei Europene cu privire la toate domeniile relevante pentru deciziile politice privind aderarea la Schengen”, a declarat ambasadorul olandez potrivit sursei citate.

Premierul Olandei vine la Brașov


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Prăpăditul ăsta ne șantajează de-o grămadă de ani cu intrarea în „spațiul” șenghen. Vrea moka portul Constanța. Ai noștri i-au oferit, deocamdată, vreo 44 de bulioane de euroi pe-o comandă de două nave cu promisiunea de dracul mai știe ce.… Citeşte mai mult »

Willy
1 an în urmă

Pe vamesi si pe aia de beneficiaza din banii produsi la vama i-a intrebat cineva daca sunt de acord ca Romania sa intre in Schengen? Ca poate de la 1 ianuarie unii raman cu vilele neterminate.

https://www.youtube.com/watch?v=NRZDqG0hIks

Back to top button