Politic

Premierul Ciucă nu-și va mai depune astăzi mandatul

Premierul Ciucă nu-și va mai depune astăzi mandatul, așa cum era stabilit. Motivul? Greva generală care a paralizat Educația și a bulversat planurile coaliției de guvernare.

Premierul Ciucă nu-și va mai depune astăzi mandatul

„Astăzi ar fi trebuit să îmi depun mandatul în situația în care se menținea un anumit echilibru. După discuțiile pe care le-am avut, la nivelul coaliției, am decis să continuăm discuțiile cu sindicaliștii din învățământ, să găsim soluții. Toate aceste probleme nu se pot rezolva printr-o singură decizie, pentru că sunt probleme acumulate în timp. Pentru educație am alocat, în plus, 8 miliarde de lei față de anul 2022, am prins în PNRR o sumă de peste 3,4 miliarde de lei… Suntem perfect conștienți de nevoie de a ridica nivelul salarizării în educație. Este foarte clar că este nevoie de o recunoaștere a meritelor și a valorii hainei de profesor… Este nevoie de creșterea salariilor, doar că în acest moment nu ne putem asuma ca printr-o măsură unidirecțională să dezechilibrăm întreg bugetul de stat. Le-am pus sindicaliștilor în față toate datele cât se poate de corect și de onest și sperăm ca pe baza rațiunii să ajungem la rezolvarea unor probleme”, a declarat Nicolae Ciucă în această dimineață.

Reamintim, joi seara, pe subiectul negocierilor cu sindicaliștii din Educație, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României, a declarat: „Nu suntem la piață și, ca atare, nu operăm cu oferte, nici măcar la mall”, inflamând și mai mult spiritele.

Pentru încetarea grevei, Guvernul României le-a propus joi seară sindicaliştilor din educaţie mărirea veniturilor personalului nedidactic în medie cu 9%, precum şi acordarea a două prime de câte 500 de lei, în lunile iunie şi octombrie, măsura vizând 55.000 de angajaţi. Pentru personalul didactic şi didactic auxiliar s-au prevăzut prime de 1.000 de lei în luna iunie, respectiv 1.500 de lei în luna octombrie.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button