Expres

Greva generală din învățământ continuă

Greva generală din învățământ continuă – au anunțat, astăzi, liderii sindicali în timpul protestului din Piața Victoriei.

„Guvernanții nu au înțeles nimic. Oamenii demonstrează pentru că au fost jigniți, umiliți. E o acțiune de protest pentru demnitate. Vrem o țară în care nu acceptăm obediența și umilința. Ei (guvernanții, n.r.) trebuie să vină cu o ofertă către noi… Ei vor decide când acțiunea se suspendă sau nu. Pe baza propunerilor venite de la guvern, greva va continua”, a declarat liderul de sindicat Marius Nistor, care a mai spus, potrivit G4Media.ro.: „Este intolerabil să fim acuzați că am fi manipulați de Rusia. Nemulțumirile sunt reale”.

Greva generală din învățământ continuă. Aseară, guvernanții au precizat că salariile profesorilor vor crește doar când este definitivată legea salarizării (care intră în septembrie în Parlament). Până atunci, Guvernul României a venit cu o ofertă de carduri cu prime: 1.000 de lei în iunie și 1.500 în octombrie – pentru cadrele didactice și câte 500 de lei pentru cele nedidactice.

Circa 15.000 de persoane din sistemul de educație, prezente la mitingul din Piața Victoriei, au strigat: „Jos Iohannis!”; „Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale!”; „Mereu sacrificați, niciodată respectați”; „Facturile nu se plătesc cu vocație”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] Ciucă nu-și va mai depune astăzi mandatul, așa cum era stabilit. Motivul? Greva generală care a paralizat Educația și a bulversat planurile coaliției de […]

1 an în urmă

[…] Cât va mai continua greva generală. […]

Back to top button