Politic

O sentință a Curții de Apel Brașov, folosită de primarul Clotilde Armand în „războiul” cu Romprest

 

Scandalul de la București dintre primarul Sectorului 1, Clotilde Armand și Romprest este departe de a se sfârși, iar la mijloc a apărut și o sentință de acum 10 ani a Curții de Apel Brașov. În fapt, Clotilde Armand susține că nici nu există contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A., date fiind două sentințe judecătorești (dintre care una a Curții de Apel Brașov).
Redăm ce a scris primarul, pe pagina sa de Facebook:

„Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, ați citit bine. Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Nu credeți așa ceva, nu? Haideți să vă explic ceva de neînchipuit:
Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au ANULAT. Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.
Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului «Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1» cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.
Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta.
Rămân acum întrebările mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom afla. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede”.

Edilul a anunțat că au fost publicate pe site-ul Primăriei contractul și actele adiționale ale acestuia.

„După 13 ani de la semnare contractul nr. J077/S/30.06.2008 cu privire la delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1, împreună cu toate actele adiționale ale acestuia, sunt disponibile pe site-ul www.primariasector1.ro.
Am dispus transparentizarea totală a relației contractuale dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest. Fostele administrații au ținut la secret multe dintre prevederile acestui contract, în special actele adiționale. Până în prezent, nimeni nu a știut exact cât plătea primăria pentru serviciile de salubrizare și cum s-a ajuns ca Sectorul 1 să plătească cel mai mare tarif din România pentru acest serviciu. Începând de astăzi, aceste informații sunt la liber”, a precizat primarul Sectorului 1 al Capitalei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare