Politic

„Ministrul cinic” Lia Olguța Vasilescu – în vizorul sindicatelor

Cartel Alfa i-a cerut demisia, acuzând-o că minte, nu înțelege legislația și are „gândire feudală”

 

Confederația sindicală Cartel ALFA cere demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu, aducându-i mai multe acuzații. „Avem un ministru al Muncii cinic, care nu este preocupat de piața muncii, nu înțelege legislația și nici rolul și semnificația poziției publice pe care o ocupă. Cu asemenea ministru nu va fi restabilit în România respectul față de lucrători și nici principiile muncii decente. Măsurile pe care le promovează acum, prin dezinformare și mințind în toate datele pe care le prezintă public, prin dezinteresul pe care îl are față de lucrătorii din sectorul economic, prin gândirea feudală față de lucrători, vor avea consecințe grave, greu de estimat în amploarea lor, atât în plan social, cât și economic”, se afirmă într-un comunicat de presă semnat de președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Lia Olguța Vasilescu – se mai arată în comunicat – „a elaborat una dintre cele mai proaste legi a salarizării publice, care nu numai că nu rezolvă problema inechității și dezechilibrului în interiorul sistemului bugetar, ci o adâncește. Este incapabilă de a-și asuma greșelile, preferând să sacrifice un întreg sistem social, punând în pericol construcția socială europeană, creată cu mari eforturi în decenii de dialog social și luptă pentru drepturi sociale”.

Nu în ultimul rând, Cartel Alfa atrage atenția că „în România se întregistrează cea mai mare inechitate de venituri, iar aproape un sfert dintre cei care au un loc de muncă intră în categoria săracilor”. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button