Politic

Maria Grapini cere acelaşi tratament politic şi după evenimentele din Franţa, după modelul Rezoluţiei împotriva României

 

Europarlamentarul umanist, Maria Grapini, a transmis, recent, o scrisoare oficială Comisiei Europene, prin intermediul căreia solicită o luare de poziție imediată, referitoare la evenimentele din Franța, pe modelul Rezoluției împotriva României. Grapini a subliniat similitudinea situațiilor și a cerut tratament egal. Dacă România a  fost sancționată public, prin emiterea Rezoluției europene, atunci, într-o logică evidentă, și Franța trebuie să suporte aceleași consecințe, consideră Grapini.

Umanista a continuat, ieri, demersurile oficiale de forțare a unei reacții europene și a transmis patru scrisori tranșante președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, respectiv liderilor grupurilor politice din PE. Maria Grapini a prezentat, pe pași, similitudinile româno-franceze și a cerut, ferm, asumarea răspunderii europene, odată ce situațiile sunt în oglindă, iar precedentul Rezoluțiilor a fost creat în văzul lumii, în cel mai înalt for al Europei.

„Uniunea Europeană se află la o răscruce de drumuri, unitatea si solidaritatea fiind grav afectate de deciziile disproporționate, neunitare și discriminatorii care s-au luat în ultimii ani. Recent, Parlamentul European a votat o rezoluție, acuzând România de lucruri ce țin de subsidiaritate si de altele, neadevărate, legate de funcționarea statului de drept. Una dintre acuzațiile cuprinse în Rezoluție este cea legată de intervenția forțelor de ordine la un protest neautorizat care a avut loc în 10 august 2018, în București, România. În 17 noiembrie 2018, în Franța, a avut loc un protest în care forțele de ordine au acționat identic, din nefericire în Franța, spre deosebire de România, există doi decedați şi aproximativ 530 de persoane rănite, dar nici un jandarm rănit, așa cum s-a întâmplat în România”, a scris umanista liderilor Parlamentului European.

Maria Grapini le reamintește liderilor din PE că locul în care cu toții muncesc este o instituție aleasă de cetățeni, care nu trebuie să utilizeze dubla măsură în ceea ce privește tratamentul statelor membre sau al cetățenilor lor.      

„Vă solicit, domnule președinte, să inițiați o Rezoluție privind Franța, așa cum ați susținut și votat Rezoluția pentru România! Franța este și unul dintre cele 9 state afectate de cea mai mare fraudă fiscală de aproximativ 50 miliarde de euro, iar recent directorul general al grupului Renault-Nissan-Mitsubishi, cetățean francez, a fost reținut pentru probleme fiscale grave. Nu se poate pune eticheta de țară coruptă doar României, când Marea Corupție se regăsește transfrontalier, cu pondere în țările din vestul Europei!”, i-a scris Maria Grapini lui Tajani. 

Toate scrisorile oficiale, adresate de umanistă liderilor din PE, se încheie cu o solicitare la fel de fermă, odată ce, declarativ, transparența și echitatea se constituie în legi nescrise ale UE: „Aștept răspunsul dumneavoastră, pe care îl doresc a fi public”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare