Politic

Ludovic Orban câștigă procesul împotriva Guvernului / Efect și pentru Brașov

Ludovic Orban câștigă procesul împotriva Guvernului Ciucă. Fostul prim-ministru, acum președintele Forța Dreptei, a obținut în instanță obligarea Executivului la organizarea alegerilor locale parțiale.
Sunt cel puțin 51 de localităţi în care sunt îndeplinite condiţiile pentru organizarea acestui scrutin. Două dintre ele, care au rămas fără primar ales, sunt în județul Brașov. Este vorba despre Jibert, unde primarul a decedat, și Crizbav, unde primarul a fost declarat incompatibil.

Forța Dreptei salută decizia Curții de Apel București din data de 16 martie a.c. care îi dă câștig de cauză lui Ludovic Orban în procesul intentat Guvernului pentru refuzul de a organiza alegerile locale parțiale în cazul localităților în care mandatele de primar au fost declarate vacante sau a celor în care consiliul local a fost dizolvat”, precizează formațiunea într-un comunicat.

„Obligă pârâtul GUVERNUL ROMÂNIEI la emiterea hotărârii de Guvern prin care să stabilească data organizării alegerilor parțiale locale și să declanșeze procedura de organizare a acestor alegeri pentru funcția de primar și pentru consiliul local în toate circumscripțiile electorale care sunt evidențiate în situația centralizată emisă de Autoritatea Electorală Permanentă, ca fiind circumscripții electorale în care mandatul de primar a devenit vacant, respectiv consiliul local a fost dizolvat”, se arată în soluția instanței de fond a Curții de Apel București.

51 de localități

Ludovic Orban câștigă procesul împotriva Guvernului Ciucă. Conform informării Autorității Electorale Permanente, înaintată Guvernului în luna octombrie 2022, sunt cel puțin 51 de localități în cazul cărora sunt îndeplinite condițiile pentru organizarea alegerilor locale parțiale. Lista e aici.
Potrivit reglementărilor legale în vigoare în materie electorală, Guvernul este obligat la organizarea alegerilor locale parțiale în termen de 90 de zile de la momentul vacantării mandatului de primar ori de la dizolvarea consiliului local.
„Refuzul Guvernului Ciucă de a organiza alegerile locale parțiale, în acord cu obligațiile legale, reprezintă un act de sfidare la adresa comunităților locale în cauză, precum și dovada acțiunii anti-democratice a actualei puteri politice pentru blocarea exercitării unor drepturi fundamentale, cum sunt dreptul de a alege și dreptul de a fi ales”, mai precizează Forța Dreptei în comunicat.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Ăsta trebuie să putrezească în pușcărie pentru tunurile date în plandemie.

Back to top button