Politic

LEGĂTURILE lui Ion Țiriac cu PSD și cu Securitatea… Ce A SPUS cunoscutul jurnalist Mihai Rusu?!

 

Mihai Rusu, fost jurnalist marcant la Radio Europa Liberă și refugiat politic anticomunist la München, în Germania, înainte de Revoluție, i-a acordat un interviu lui Laurențiu Ciocăzanu, publicat pe site-ul ziaristii.com, în care a vorbit despre legăturile omului de afaceri Ion Țiriac, născut în Brașov, cu Securitatea și cu Partidul Social Democrat (PSD).

„Țiriac a susținut ÎNTOTDEAUNA numai guvernele PSD-iste. Niciodată n-a vorbit nici de Rege, nici de Opoziție, nici de alt partid – ca Partidul Țărănesc vechi sau de Partidul Național Liberal. NICIODATĂ! Reamintesc că în 2014 el a susținut financiar campania lui Victor Ponta, împotriva lui Klaus Iohannis”, a precizat Mihai Rusu, care susține că Ion Țiriac „vine din această tagmă a comuniștilor și a securiștilor! A avut mereu această protecție politică din partea PSD. A avut protecție și de la Liviu Dragnea”.

De asemenea, Mihai Rusu a vorbit de „Ioan Rus, fostul ministru de Interne al PSD, care îi ține mașinile lui Țiriac la Cluj-Napoca, pentru a fi vândute în zona Transilvaniei. Așa a știut el să facă sucursale în toată țara și să pună oameni din sistem… Țiriac a început cu două mari protecții: a lui Ion Iliescu, când a deschis Metro în anii ’90 în România, și apoi a lui Adrian Năstase, din anul 2000. Avea foarte mulți bani când a venit în România, dar a sărit la categoria miliardari pe seama celei mai sărace țări din Europa, din afaceri cu statul”.

Apoi, Mihai Rusu a subliniat: „Fostul meu coleg de la Radio Europa Liberă, Liviu Vălenaș, a scris în cartea lui «Fabrica de spioni» că Ion Țiriac a fost colonel de Miliție la Dinamo București și apoi a fost avansat la gradul de general SIE de către președintele Iliescu. Tot el a scris că Țiriac este acuzat în documentele Institutului pentru Memoria Exilului Românesc că a spălat banii Securității din traficul de droguri și de arme”.

Mihai Rusu are și un mesaj pentru cei ce îl privesc pe Ion Țiriac ca pe un Mecena și un binefăcător: „Nu vă mai lăsați păcăliți! Trebuie să înțeleagă toată lumea că acest subiect este foarte sensibil, pentru că Țiriac apare ca un mare filantrop, dar în realitate nu face altceva decât să stoarcă foarte mulți bani publici, care sunt ai oamenilor simpli de fapt. De la statul român, pentru afacerile lui. Vreau ca românii să se trezească la realitate”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button