Politic

Inițiativă liberală cu impact pozitiv: Sistemul de garanţie-returnare, cel mai mare proiect de economie circulară al României, va fi lansat pe 30 noiembrie

Sistemul de garanţie-returnare, cel mai mare proiect de economie circulară al României, va fi lansat pe 30 noiembrie și va contribui la comunităţi mai curate şi mai verzi.

Sistemul garanție-returnare (SGR) presupune că majoritatea băuturilor cu ambalaj din sticlă, plastic sau metal vor fi vândute cu o garanție de 50 de bani pe recipient, pe care cumpărătorii o pot recupera când returnează ambalajul la un centru de colectare.

Proiectul a fost început de liberalul Mircea Fechet în 2020 şi va contribui la comunităţi mai curate şi mai verzi, având în vedere că rezultatele aşteptate sunt ca 7 miliarde de ambalaje de băuturi să dispară anual de pe străzile şi din apele României.

Ministrul Mediului Mircea Fechet afirmă că proiectul va transforma România din ţara depozitării în ţara reciclării.

„Este un proiect care va transforma România din ţara depozitării în ţara reciclării. Începând cu 30 noiembrie, o să iasă treptat din fabrici ambalajele cu simbolul Ambalaj cu garanţie pe etichetă şi vor apărea la raft. Acestea vor putea fi ulterior returnate la orice punct de colectare din magazine şi veţi primi înapoi garanţia de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat corespunzător”, a declarat Mircea Fechet, ministrul PNL al Mediului.

P


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button