Politic

Doi parlamentari USR de Brașov critică Legile Educației / „Legea golfului pe schiuri”

Doi parlamentari USR de Brașov critică Legile Educației.

Acestea devin un studiu de caz despre cum nu se face legislație. Despre cum este ocolită transparența și despre cum oamenii nepotriviți sunt mandatați să gestioneze educația copiilor și tinerilor – au spus parlamentarii USR.

„Nu cădem în capcana de a intra în detalii tehnice, pe un calup de articole scurse pe surse şi neasumate oficial de nimeni. Facem analize, urmărim reacţiile specialiştilor, părinţilor şi elevilor. Nu ne putem baza pe versiuni beletristice ale unei legi. Ceea ce ar fi putut fi o lege a educaţiei bazată pe date reale, dezbateri şi import inteligent de soluţii verificate, a devenit, în fapt, legea golfului pe schiuri”, consideră Irineu Darău, senator USR de Brașov.

Doi parlamentari USR de Brașov critică Legile Educației

Legile Educaţiei 2022-2023 reprezintă un moment ratat, tratat neprofesionist. Varianta „pe surse” diferă de propunerile anteriorului ministru, Sorin Cîmpeanu. Tocmai această diferenţă arată că din „România Educată” poate să iasă absolut orice. Am cerut justificat și insistent retragerea pachetului de legi și dezbateri largi, nu simulate. Cu experți și cu societatea civilă, așa cum s-a menționat într-un comunicat al USR.

„Ce analize temeinice stau la baza propunerilor actuale, dacă, după Cîmpeanu, Bacalaureatul trebuie să aibă doar o probă grilă din toate materiile, inclusiv limba română. Iar după Ligia Deca, examenul are cinci probe distincte? De aici exclud limbile străine şi competenţele digitale. Intuim cum vor fi acestea verificate. Miniștrii par executanți trimiși să cosmetizeze fructul unui proiect lipsit de viziune, coerență și de soluții concrete. Asta după 7 ani de atenţie şi îngrijorare”, a completat Andrei Miftode, deputat USR de Brașov.

Elaborarea acestor legi este profund viciată, iar deficiențele majore de până acum sunt – conform USR:

  • Lipsa transparenţei – demonstrată prin faptul că legile sunt ţinute în secret;
  • Dezbaterile precare – simulate sub Cîmpeanu și complet anulate sub Deca;
  • Prestidigitaţia iresponsabilă – cu articole de lege care influențează generaţii întregi;
  • Echipele de „experți” PSD şi PNL – viciate din start, fiindcă includ acuzați de plagiat, doctoranzi exmatriculați, miniștri demisionari și emitenți de declarații rusofile.

Conform lui Miftode, „Europa, prin PNRR, nu ne obligă să creăm haos în educaţie! Este evident că actuala putere preferă formele fără fond și nu are viziunea unei reforme profunde”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
3 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Iubitorii de wax, devianti si racheti neonazisti mai au curajul sa comenteze?
BINE CA VOM SCAPA, DEFINITIV, DE EI DUPĂ PRIMELE ALEGERI!!!

Willy
1 an în urmă

Lasa ca nici cu oengistii useristi nu ne e rusine… Dupa capul lor ar trebui sa fim toti nivelati, sa gandim la fel, sa fim o apa si un pamant. Si-au dat arama pe fata. Mai rau ca stalinismul si… Citeşte mai mult »

Raoke
1 an în urmă

Hopaaa… S-O FI TREZIT DIN PROSTIE DEVIANTUL? PARDON, DIN BETIE, CA DIN PROSTIE NU AI CUM SA TE TREZESTI. Cine i-a soptit ca ceea ce voiau progresistii hastagisti era ca populimea sa execute ceea ce i se zice, nu sa… Citeşte mai mult »

Back to top button