Politic

Deputatul Remus Borza a fost pedepsit pentru că nu a votat împotriva Guvernului Grindeanu: „Nu sunt sluga nimănui!”

 

În cadrul sedinţei Biroului Politic Central al ALDE s-a decis astăzi excluderea din partid a deputatul ALDE Braşov, Remus Borza, fiind „pedepsit” astfel pentru votul său împotriva moţiunii de cenzură de săptămâna trecută. Cu alte cuvinte, pentru că nu a votat împotriva Guvernului Grindeanu, aşa cum erau dispoziţiile de partid. 

„Biroul Politic Central a votat în majoritate, au fost și câteva voturi împotrivă, pentru propunerea de excludere a domnului Borza – care va fi înaintată Delegației Permanente a ALDE – pentru modul în care a votat la moțiunea de cenzură”, a afirmat astăzi preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

Contactat telefonic, acesta ne-a transmis: „Am luat act de decizia Biroului Politic Executiv de excludere a subsemnatului din ALDE. Primesc aceasta hotărâre cu regret şi îngrijorare. Nu în ceea ce mă priveşte, ci în ceea ce priveşte viitorul acestei construcţii politice, ALDE. Este descalificant şi dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal, să sancţioneze delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea şi ostracizarea celor care nu respectă «disciplina de partid», celor care nu se supun necondiţionat conducatorului mult iubit, celor care refuză să facă parte din cooperativa. Dacă dl. Tăriceanu va continua să excludă din partid, în medie, câte un parlamentar indezirabil pe lună, în curând va rămâne singur să stingă limina la ALDE”.

Borza a adăugat: „Pe 21 iunie am votat pentru stabilitate socială şi responsabilitate politică. Alţi colegi au înţeles să dea satisfacţie unor leaderi răniţi în orgoliu propriu de emanciparea, percepţia publică şi evoluţia unui premier care începea să devină o ameninţare pentru sforarii partidelor care l-au propulsat. Evident, există multă laşitate în politica românească, multe complicităţi de tip mafiot, vulnerabilităţi şi nevoi pe care cei ce se consideră atotştiutori şi atotputernici se pricep atât de bine să le exploateze. Eu nu înţeleg să fiu sluga nimănui, cu atât mai puţin a unui preşedinte de partid. Eu am un singur stăpân: Poporul Român. Asta trebuie să înţeleagă toţi parlamentarii, prin raportare la art. 69 din Constituţie, că noi suntem în serviciul poporului şi nu în serviciul conducătorilor. Printr-o astfel de conduită vom reda încrederea, prestigiul şi onoarea instituţiei fundamentale a unei naţiuni, Parlamentul”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button