Politic

Cu cine atacă USR primăriile Săcele și Codlea

Cu cine atacă USR primăriile Săcele și Codlea

USR Brașov și-a prezentat candidații săi pentru funcțiile de primari ai municipiilor Săcele și Codlea. Evenimentul a avut loc la Brașov, în prezența președintelui formațiunii politice, Cătălin Drulă, iar cei desemnați pentru aceste poziții sunt jurista Daniela Olariu – Săcele și consilierul local Alexandru Săbădașu – Codlea.

„USR va avea astfel de candidaţi – oneşti, preocupaţi de binele comunităţilor lor şi în localităţile din Braşov, şi în celelalte localităţi din România. Creăm această alternativă, un pol al forţelor de dreapta, unul care se opune PSD, unul care să vină cu soluţii integrate pentru toate rundele de alegeri”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

Preşedintele USR Braşov, senatorul Irineu Darău, a menţionat că, împreună cu echipele din oraşele lor, chiar dacă „nu au fost la putere”, cei doi au făcut o serie de acţiuni şi, „chiar şi cu un număr mic de oameni, s-a reuşit implementarea unor proiecte importante pentru comunitate”, precum reintroducerea transportului pentru elevii cu nevoie speciale de la Centru Brădet – la Săcele sau renovarea spitalului şi demersuri pentru realizarea unei păduri-parc, de 16 hectare, la Codlea.
Liderul USR Braşov a menţionat că în Săcele USR nu are niciun consilier local, iar la Codlea – doar doi.

Candidata USR la primăria Săcele, jurista şi antreprenoarea Daniela Olariu, mamă a doi copii, militează pentru un Săcele care să fie municipiu „în adevăratul sens al cuvântului”. „Îmi doresc să avem cu toţii apă şi canalizare, să avem toate străzile asfaltate, pe care să circule transportul în comun nu numai prin centru, ci şi pe rute alternative, şi să fie corect dimensionat pentru nevoile noastre, mai ales la orele de vârf.
Pentru copiii noştri îmi doresc program de afterschool la toate şcolile, pentru bunicii noştri doresc programe de asistenţă medicală la domiciliu, iar pentru persoanele cu dizabilităţi doresc programe de incluziune socială. Toate acestea sunt nişte normalităţi pentru un municipiu. Pentru toate acestea este nevoie de bani, de aceea mă voi concentra pe atragerea investitorilor care generează venituri şi locuri de muncă pentru comunitatea noastră”
, a afirmat candidata USR la Primăria municipiului Săcele.

Şi pentru candidatul USR pentru Primăria Codlea, consilierul local Alexandru Săbădaşu, sprijinirea antreprenorilor este o prioritate.

„În momentul de faţă, se pune foarte mare accent pe componenta socială – lucru perfect normal, dar trebuie să ştiţi că doar 16% din bugetul Codlei vine de la persoane fizice, restul de la persoane juridice.
Dacă ne dorim să dezvoltăm Codlea, prima componentă ar trebui dezvoltată partea privată. Mulţi antreprenori se plâng că nu sunt băgaţi în seamă, dar ar vrea să se implice (…) Este vital să investim în dezvoltarea și modernizarea infrastructurii școlare și a celei de sănătate, precum și în proiecte care să vizeze creșterea gradului de reciclare, stoparea fenomenului de abandonare a deșeurilor, protejarea și valorificarea sustenabilă a spațiilor verzi și a cadrului natural al Codlei. Și, bineînțeles, pentru a putea face toate acestea, avem nevoie să accesăm cât mai multe fonduri europene”
, a afirmat candidatul USR la Primăria Codlea, Alexandru Săbădaşu.
Consilierul local lucrează în domeniul imobiliar și studiază Marketing în cadrul Universității Transilvania.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button