Politic

Cu ce l-a „atacat” Mara Mareş (deputat PNL Braşov) pe ministrul Educației, Liviu Pop?

 

Deputata PNL Mara Mareș i-a adresat Ministrului propus al Educației, Liviu Marian Pop, cu prilejul audierii acestuia în comisiile de specialitate ale Parlamentului, o întrebare privind fenomenul plagiatelor.

„L-am întrebat astăzi (joi – n.r.) pe ministrul propus al Educației, Liviu Marian Pop, dacă va păstra linia de toleranță a plagiatului, cu precădere în tezele de doctorat, așa cum a făcut-o în mandatul trecut. Am întrebat acest lucru în contextul în care însuși Mihai Tudose, prim ministrul desemnat – adică viitorul șef al domnului Pop – a plagiat. Domnul Pop a răspuns că va face ceea ce este legal, ca și cum făcând ceea ce este acum legal în această materie ar fi și moral, și corect. Nu este! Acum, orice plagiator își poate vedea liniștit de treabă, întrucât știe că în cazul în care va fi descoperit, va apela la ceea ce este „legal”, dar incorect, și anume va renunța pur și simplu la titlul de doctor, fără să suporte vreo consecință pentru furtul intelectual pe care l-a săvârșit și în urma căruia a profitat profesional și financiar”, a relatat parlamentarul.

Mara Mareș susține o abordare politică și legislativă, după cum ne-a transmis, care să impună costuri pentru cei care au plagiat, care au beneficiat de pe urma obținerii titlului de doctor și care, odată descoperiți, fie renunță la titlul de doctor, fie rămân fără titlul de doctor în urma retragerii acestuia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare