Politic

Ciolacu și Rafila le fură dreptul brașovenilor la sănătate. Aghiotanții lor umili de la Brașov – Dunca și gașca – îi apără 

Ministerul Sănătății – Alexandru Rafila, în Guvernul condus de Marcel Ciolacu, elimină Spitalul de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase de pe lista celor finanțate din fonduri nerambursabile prin PNRR. Pentru că motivele sunt minciuni vizibile pentru orice brașovean și văzând reacțiile venite de la Brașov, Ciolacu și Rafila încearcă cu disperare să-și mobilizeze gașca de la PSD Brașov să îi apere. Și cum ordinul se execută fără prea multă gândire, Dunca și consilierii PSD locali se umplu de penibil, însușindu-și neadevărurile. 

| MyTex.ro
Ciolacu și Rafila le fură dreptul brașovenilor la sănătate. Aghiotanții lor umili de la Brașov - Dunca și gașca - îi apără  20

Toată epopeea cu noul spital al Brașovului poate fi rezumată simplu: Guvernul PSD nu vrea spitale noi la Brașov, iar PSD Brașov nu reprezintă interesele brașovenilor. 

Dincolo de modul de luare a unei astfel de decizii (eliminarea Spitalul de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase de pe lista celor finanțate din fonduri nerambursabile prin PNRR), de minciunile în care se încurcă pesediștii de mai bine de 10 zile și de habarnismul administrativ de care dau dovadă la fiecare pas, e interesant de arătat cum pesediștii din teritoriu (din Brașov) au primit ordin să își “spele” liderii de la centru. 

| MyTex.ro
Ciolacu și Rafila le fură dreptul brașovenilor la sănătate. Aghiotanții lor umili de la Brașov - Dunca și gașca - îi apără  21

„Eliminăm 6 spitale din PNRR pentru că aveau șanse mici să se întâmple până la jumătatea lui 2026”. Când tot ei au aprobat lista de spitale, tot pe criteriile lor, Spitalul de Pneumo și Infecțioase Brașov a fost pe locul 7 din 49. Acum, au spus că la Brașov era un desen și un buget. Deci, un stadiu care ar fi făcut grea construcția până în 2026. Totuși, au folosit aceleași criterii și la aprobarea listei de spitale și la decizia asupra celor eliminate. 

Când au văzut reacția brașovenilor, Rafila și ai lui au decis să ceară totuși informații despre stadiul spitalul. O dovadă în plus că au decis tăieri din … pix. 

| MyTex.ro
Ciolacu și Rafila le fură dreptul brașovenilor la sănătate. Aghiotanții lor umili de la Brașov - Dunca și gașca - îi apără  22

Realitatea de la Brașov e că s-au făcut pași reali pentru ca noul spital să fie construit în termenul impus de PNRR. Există PUZ, au fost aduse utilități în zona viitorului spital. Se fac demersuri pentru lărgirea infrastructurii rutiere din zonă (Strada Institutului). Ba chiar este în plină desfășurare licitația pentru proiect tehnic și execuție. Licitație pornită, culmea, la recomandarea și cu girul Ministerului Sănătății. Brașovenii de rând reacționează puternic în mediul online, majoritatea covârșitoare acuzând Guvernul de modul în care tratează interesele comunității locale. De asemenea, brașovenii reacționează agresiv la încercările celor de la PSD Brașov de a drege busuiocul. Avem de-a face cu un caz clasic despre cum o decizie greșită de la centru afectează iremediabil un partid la nivel local.

P articol al USR BRAȘOV


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button