Politic

Cine ne cere votul în 9 iunie, la Brașov, dar și pentru Parlamentul European

Cine ne cere votul în 9 iunie, la Brașov, dar și pentru Parlamentul European

La alegerile de duminică, brașovenii își vor alege primarul, cei 27 de consilieri locali, președintele Consiliului Județean și cei 34 de consilieri județeni. De asemenea, brașovenii și turiștii care ne vizitează vor putea vota pentru cei 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European.

Mai sunt doar câteva zile până la prima serie de alegeri pe care România le organizează în acest an, anul cu cel mai mare număr de scrutinuri. Duminică, 9 iunie, brașovenii sunt așteptați să își aleagă, pentru următorii 4 ani, primarul orașului, reprezentanții în Consiliul Local, președintele Consiliului Județean și consilierii județeni. De asemenea, alături de ceilalți români, brașovenii și cei care sunt în vizită în orașul nostru vor putea vota pentru reprezentanții țării noastre în Parlamentul European.
La alegerile de duminică, fiecare cetățean cu drept de vot care își are domiciliul sau reședința, stabilită anterior datei de 11 aprilie, în municipiul Brașov va primi 5 buletine de vot: unul pentru alegerea primarului, unul pentru alegerea consilierilor locali, un al treilea pentru alegerea președintelui Consiliului Județean, al patrulea pentru alegerea consilierilor județeni, iar cel de al cincilea pentru alegerea europarlamentarilor.
Cetățenii care nu au domiciliul în Brașov sau și-au stabilit reședința în ultimele 60 de zile în Brașov, pot, de asemenea, vota la secțiile din orașul nostru, pe listele suplimentare, și vor primi un singur buletin de vot, cel pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European.

Alegerea primarilor și a consilierilor locali

Pentru funcția de primar al municipiului Brașov și-au depus candidatura șapte brașoveni, șase reprezentanți ai unor partide sau alianțe politice și un candidat independent. În urma tragerii la sorți efectuate de Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Brașov, ordinea pe buletinul de vot a celor șapte candidați este următoarea:

 1. Dan Tanasă – Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR);
 2. George Scripcaru – Alianța Electorală PSD PNL Brașov;
 3. Muscalu Crețu Florin – Partidul România Mare (PRM);
 4. Allen Coliban – Alianța Electorală Uniți pentru Brașov (USR+PMP+Forța Dreptei+FDGR);
 5. Ionel Goidescu – Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN);
 6. Adrian Ciobanu Partidul SOS;
 7. Candidat independent Dogar Nicolae Florin.

Pentru cele 27 de locuri în Consiliul Local, 10 partide și alianțe politice și-au depus liste de candidați. Lor li se adaugă un candidat independent pentru funcția de consilier local. Conform tragerii la sorți, ordinea pe buletinul de vot pentru Consiliul Local este următoarea:

 1. Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR);
 2. Alianța Electorală PSD PNL Brașov;
 3. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
 4. Partidul România Mare (PRM);
 5. Partidul pentru Reforma Statului și Protecția Drepturilor Fundamentale (URS.PDF);
 6. Alianța Electorală Uniți pentru Brașov (USR+PMP+Forța Dreptei+FDGR);
 7. Partidul Patrioților;
 8. Partidul Alternativa pentru Demnitate Națională (ADN);
 9. Partidul SOS;
 10. Alianța Electorală Țărănistă;
 11. Candidat independent Grigorescu Ovidiu Dan.

Listele cu personale propuse de fiecare partid sau alianță politică poate fi consultată pe site-ul Primăriei Brașov, în meniul dedicat pentru Alegeri 2024 din secțiunea „Servicii Cetățeni” / Hotărâri și dispoziții / 25. Proces verbal nr. 111.
De asemenea, la aceeași secțiune dedicată alegerilor din 9 iunie, puteți afla informații despre ocupația și profesia candidaților la categoria Hotărâri și dispoziții/ 22. Anexă la Procesul verbal nr. 100 Candidaturi Definitive.

Alegerea președintelui Consiliului Județean și a consilierilor județeni

Tot în cadrul scrutinului din această duminică, brașovenii își vor putea alege reprezentanții la nivelul autorităților publice județene.

Astfel, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și-au depus candidatura 6 reprezentanți ai unor partide sau alianțe politice. În urma tragerii la sorți la nivelul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 8 s-a stabilit următoarea ordine pe buletinul de vot:

 1. Predescu Ana-Loredana – Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR);
 2. Kirsch Gabriel-Francisc – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
 3. Patrașcu Lucian – Partidul Social Democrat;
 4. Veștea Adrian-Ioan – Partidul Național Liberal;
 5. Florescu Gabriel – Partidul S.O.S. România;
 6. Darău Ambrozie-Irineu – Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei;
  În ceea ce privește cele 34 de locuri de consilieri județeni, 6 partide și alianțe politice au depus liste de candidați. Lor și se adaugă un candidat independent pentru această funcție. Ordinea pe buletinele de vot este următoarea:
 7. Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR);
 8. Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
 9. Partidul Social Democrat;
 10. Partidul Național Liberal;
 11. Partidul S.O.S. România;
 12. Alianța Dreapta Unită USR-PMP-Forța Dreptei;
 13. Șerban Marcel-Iulian – candidat independent.

Listele cu personale propuse de fiecare partid sau alianță politică poate fi consultată pe site-ul Instituției Prefectului, aici, document în care veți găsi și informații despre ocupația și profesia fiecărui candidat.

Alegerea reprezentanților României în Parlamentul European

Nu în ultimul rând, brașovenii, dar și cei care sunt în vizită în orașul nostru, își pot exprima opțiunea pentru alegerea celor 33 de reprezentanți ai României în Parlamentul European, țara noastră fiind pe locul 6 din 27 de țări ca număr de europarlamentari.
12 partide și alianțe politice au depus liste de candidați pentru alegerile europarlamentare. Lor li se adaugă și 4 candidați independenți pentru această funcție. Ordinea pe buletinul de vot, stabilită de Biroul Electoral Central este următoarea:

 1. Uniunea Democrată Maghiară din România;
 2. Alianţa Electorală PSD PNL;
 3. Partidul Reînnoim Proiectul European al României;
 4. Alianţa AUR;
 5. Partidul Umanist Social Liberal;
 6. Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei;
 7. România Socialistă;
 8. Partidul România Mare;
 9. Partidul Patrioţilor;
 10. Partidul Alternativa Dreaptă;
 11. Partidul S.O.S. România;
 12. Partidul Diaspora Unită;
 13. Pîrvănescu Paula-Marinela;
 14. Gheorghe Vlad-Dan;
 15. Ştefănuţă Nicolae-Bogdănel;
 16. Şoşoacă Dumitru-Silvestru

Informații despre persoanele propuse pe listele de candidați, dar și despre ocupația și profesia candidaților pot fi consultate pe site-ul Biroului Electoral Central, aici și aici pentru candidații independenți.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
1 luna în urmă

Fa de ce nu ai copiat si pus listele? E mult de scris, asa-i? Nu poti face copy-paste pentru ca sunt scanate, corect? Mai usor asa sa iei de-a gata ce lucra altii si dupa aia sa pretindeti ca materialul… Citeşte mai mult »

vax populi
1 luna în urmă

Trageti apa dupa TOTI,ca put a : Incompetenta, Coruptie, Prostie, Hotie, Nesimtire, Tupeu, Lacomie si Slugarnicie.Oh,daaaa,mai ales SLUGARNICIE Gretoasa.Tare gretoasa.

Back to top button