Politic

BRAŞOV. Printre priorităţile popularilor, eliminarea şpăgii prin educarea celui care o dă!

 

În conferinţa de presă susţinută azi alături de deputatul Luminiţa Adam şi Grigore Todoran, popularul Gabriel Antohe, economist de profesie, a spus că „o Românie reală, cu o dezvoltare sănătoasă, nu se bazează pe consum, ci pe investiţii, pentru că acestea din urmă generează locuri de muncă, ce dau apoi posibilitatea creşterii salariilor şi a pensiilor.

„Dacă voi deveni senator, voi susţine legea salarizării unice. Totodată, este nevoie de o simplificare a legislaţiei, cu obiective pentru reducerea corupţiei, totodată să fie clare şi să ofere predictibilitate, mai ales în domeniul financiar. În al treilea rând, ne-am dori un memorandum, cu toate partidele, pe ducaţie, sport, sănătate şi infrastructură”, a precizat Antohe, candidat pentru un loc în Parlament la alegerile din decembrie 2016.

Luminiţa Adam, care a fost şi marţi la Braşov pentru a participa la comemorarea novembriştilor, a declarat că este mândră că braşovenii îşi cinstesc eroii, ea însăşi fiind în anii ’90 după Revoluţie, „un golan la Universitate” (referire la mişcarea studenţilor din Bucureşti – n.r.).

„Atunci ne-am câştigat libertatea şi îmi pare rău că acum se face troc cu ea, unii încercând să obţină avantaje de pe urma sufletelor celor care s-au jertfit în ’89. Nu sunt foarte mândră nici că un şef de stat a fost omorât în ziua de Crăciun, iar ani mai târziu, un prim ministru a fost închis. Din păcate, am aflat că suntem una dintre cele mai corupte ţări din Europa. E dramatic ce se întâmplă şi trebuie să eliminăm şpaga, în primul rând educându-l pe cel care o dă”, a menţionat Adam.
Ea a mai spus că avem nevoie să fie reconstruită industria, să se facă agricultură în mod profesionist şi să fie încurajaţi micii antreprenori.

Grigore Todoran a spus că, dacă va ajunge în Parlament, el se va axa cel mai mult pe domeniul transporturilor, se va ocupa de legislaţia specifică, în care să fie inclusă şi legea taximetriei, dar şi reglarea tarifelor RCA. El îşi doreşte, de asemenea, ca autorizaţia taxi să fie dată spre administrare operatorilor de transport, dar şi reducerea TVA cu 5% celor care intră în programul de prevenire a abandonului şcolar, prin asigurarea transportului copiilor către şcoală.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button