Politic

BRAȘOV. Primarul Scripcaru a anunțat că municipalitatea este pe cale să preia Gara, pentru modernizare

 

Frumos este orașul Brașov, dar urâtă gară mai avem! Cam așa gândesc brașovenii despre „cartea de vizită” a urbei. Să nu mai vorbim despre faptul că cei care așteaptă următorul tren care-încotro sau doar traversează stația CFR sunt frecvent agresați, cel puțin visual, dacă nu și fizic, deși aici s-au petrecut tot felul de fapte reprobabile de-a lungul timpului, inclusiv o crimă.

Iar dacă pentru CFR Infrastructură, administratorul de drept al tuturor gărilor din țară, stația din Brașov nu a fost niciodată o prioritate pentru reparații capitale, administrația publică locală ar vrea să o „împrumute” cu acte, cel puțin pentru a o cosmetiza și repara pe cât posibil, cu bani de la bugetul local. Specialiștii din Primăria Brașov au început negocierile cu CFR, pentru preluare, de mai bine de cinci ani, dar fără succes până acum.

Însă, primarul George Scripcaru a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, că are vești bune referitoare la această situație, semn că CFR parcă s-ar învoi să lase gara brașoveană pe mâna administrației locale.

„Săptămâna viitoare am putea să oferim mai multe informații, după ce vom mai avea câteva discuții pe această temă. Astfel, încet-încet, problemele Brașovului încep să-și găsească rezolvare, să putem face față provocărilor și să răspundem așteptărilor pe care le au de la administrația locală nu doar brașovenii, ci toți cei care tranzitează zona noastră, de altfel principalii beneficiari ai acestui proiect de infrastructură și investiții în Brașov. Cu toții ne dorim ca Brașovul să intre în rândul orașelor puternice din România”, a declarat Scripcaru.

În repetate rânduri, când s-a discutat, la nivel declarativ, despre intențiile municipalității de a da o nouă față gării din Brașov, edilul a spus că ar exista un proiect care să se integreze în noua arhitectură a oraşului, mai ales că obiectivul face legătura și între zona veche și dezvoltarea imobiliară din zona Tractorul-Coresi.

Astfel, s-ar dori realizarea unei structuri metalice uşoare, moderne, o cupolă care să acopere toate peroanele, cu spaţii comerciale decente, precum și un loc bine definit pentru taximetrişti, care vor fi obligați să respecte norme foarte clar definite.

Gara Brașov, construită între anii 1960-1961, este cea mai importantă gară din centrul țării, de aici plecând trenuri în șapte direcții. La momentul actual, este una dintre cele mai tranzitate din România, fiind la intersecția principalelor magistrale de cale ferată din țară. În fiecare zi, prin această gară trec peste 150 de trenuri de călători și numeroase trenuri de marfă. Aceste trenuri operează în traficul național și internațional. Sunetul care precedă anunțurile efectuate prin stația de amplificare a gării redau câteva note din opereta Crai Nou de Ciprian Porumbescu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare