Politic

BRAȘOV. Peste 50 de proiecte propuse de cetățeni, pentru bugetare participativă

 

Marți, 30 noiembrie, a fost data limită până la care brașovenii au putut depune proiectele pe care Municipalitatea să le includă în planul de investiții sau de lucrări de anul viitor.

Au fost înregistrate 53 de proiecte, cele mai multe pentru categoria Orașul comunităților”.

Pentru acest domeniu au fost depuse 18 proiecte, pentru Orașul verde” și Orașul mobil” câte 14 proiecte pentru fiecare domeniu, iar pentru Orașul relaxat” brașovenii au făcut 7 propuneri.

Bugetarea participativă reprezintă acea formă directă a democrației în care locuitorii cetății decid care sunt cele mai importante proiecte pe care noi, municipalitatea, trebuie să le implementăm. Brașovul s-a dezvoltat în istoria sa prin puterea comunităților, a breslelor de odinioară. Mă bucur că anul acesta am avut la Brașov un program de bugetare participativă transparent, iar proiectele propuse arată că brașovenii sunt deschiși să contribuie la evoluția orașului nostru. Programul este un proiect comun al cetățenilor, societății civile, consilierilor locali și al specialiștilor din aparatul primăriei. Împreună vom identifica soluțiile pentru implementarea proiectelor câștigătoare. Așadar, îi invit pe toți brașovenii ca, începând cu luna viitoare, să voteze proiectele pe care le vom realiza în 2022”, a precizat primarul Allen Coliban.

În perioada 2 – 20 decembrie, Comisia pentru bugetare participativă va analiza fiecare proiect în parte, iar în urma acestei verificări se va stabili lista proiectelor care sunt eligibile.

Comisia va face o analiză tehnică şi juridică a propunerilor, va verifica conformitatea acestora cu standardele Regulamentului şi cu alte reglementări legale în vigoare, fezabilitatea tehnică cât și cea comunitară.

Din 3 ianuarie și până în 1 februarie 2022, brașovenii vor putea vota proiectele pe care consideră că Municipalitatea trebuie să le includă în planul de investiții sau în lucrările de modernizare, începând cu 2022.

Programul de bugetare participativă nu este un program de acordare a unor finanțări nerambursabile, cum este cazul proiectelor culturale sau sportive, ci este un program prin care Municipalitatea implementează propunerile venite și votate de cetățeni.

Mai multe informații despre proiectele propuse – AICI.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare