Politic

BRAŞOV. Permanenţă la primării din cauza alertelor meteorologice

 

Ca urmare a avertizării cod portocaliu transmisă de Administraţia Naţională „Apele Române” cu privire la posibile inundații pe râul Olt și afluenții acestuia, începând cu 06.05.2019 ora 21.05, alertă menținută la acest moment până în 08.05.2019 ora 06.00, pe raza județului Brașov, la nivelul autorităților locale s-a dispus instituirea permanențelor la primării și informarea membrilor Comisiei Județene pentru Situații de Urgență, iar la nivelul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență s-a decis prealertarea turelor libere și verificarea tehnicii de intervenție.

De asemenea, Brigada 2 Vănători de Munte are subunitățile de intervenție pregătite. Totodată, au fost informate UAT-urile vizate, CJSU, SVSU, iar subunitățile ISU din zona vizată desfășoară patrule pe cursurile pârâurilor monitorizate.

Atenționarea hidrologică cod galben emisă în 06.05.209 ora 16.00 a fost prelungită până în 08.05.2019 ora 16.00. Astfel, având în vedere situaţia actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 36 de ore, ca urmare a precipitaţiilor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

citiţi şi

COD PORTOCALIU. Risc de inundații în BRAȘOV și SIBIU


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button