Politic

BRAŞOV. Lucrări urgente pe drumul CET-ului din cauza unei surpări

 

Viceprimarul Laszlo Barabas a convocat, astăzi, Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a decide măsurile necesare în urma surpării unei porțiuni din malul râului Timișul Sec, pe Drumul CET-ului (str. Timișul Sec).

Apa care a curs din abundenţă a lăsat descoperită o parte a unei rețele de canal colector și există riscul ca aceasta să se deterioreze, ceea ce ar duce la o poluare a râului, sau rețeaua electrică să fie afectată. 

„Având în vedere că în cazul deteriorării canalului colector există riscul poluării riscului Timișul Sec, Comitetul local pentru Situații de Urgență a aprobat intervenția în regim de urgență pentru derularea unor lucrări de consolidare a malului și de reducere a riscurilor de deteriorare a rețelelor, atât a canalului colector, cât și a rețelei electrice. Lucrările vor cuprinde două etape, respectiv devierea cursului de apă, astfel ca pârâul să nu mai sape în mal, urmată de punerea în siguranță a rețelelor și de consolidarea malului. Lucrările vor fi efectuate de Serviciul de Gospodărire a Apelor și Compania Apa”, a precizat Barabas.

În luna martie, tot din cauza ploilor abundente, aceeași porțiune din mal s-a surpat, iar Direcția Regională de Drumui și Poduri, care administra șoseaua la acea vreme, a efectuat o serie de lucrări de consolidare. 
 
Ca măsură de precauţie, din 21 iunie a fost restricționat traficul pentru autovehiculele de peste 3,5 tone pe tronsonul cuprins între accesul spre fostul CET și str. Fundătura Hărmanului, din cauza stării precare a podului de peste Timișul Sec.

Traficul de peste 3,5 tone, inclusiv autobuzele RATBV, a fost deviat din str. Timișul Sec, podul înspre CET, str. Timiș Triaj, Fundătura Harmanului, după cum anunţase purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button