Politic

BRAȘOV. Lidl, solicitare în Comisia de Urbanism a Primăriei privind construirea unui nou magazin

 

LIDL IMOBILIARE ROMANIA MANAGEMENT SCS, prin proiectant TOP-FORM SRL, a solicitat în Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism un aviz de oportunitate privind construirea unui magazin, pe Bulevardul Saturn, nr. 35 A.

În fapt, potrivit reprezentanților Primăriei Brașov, s-a cerut „aviz de oportunitate pentru documentația de urbanism PUZ «Construire: Imobil cu regim de înălțime Parter + 1 etaj cu funcțiunea de magazin retail; Construcții anexe (post trafo, gospodărire de incendiu); amenajări auto și pietonale, racorduri publice; Împrejmuirea terenului; Amplasare semnale publicitare (unipol, totem publicitar, casete luminoase, panouri publicitare pe fațadele clădirii și parcare); Rețele instalații în incinta și branșamente la utilități; organizare de șantier”, Bd. Saturn nr. 35 A”.

În cadrul ședinței de ieri, membrii CTATU au dispus revenirea, după rezolvarea următoarelor aspecte:
– Revizuirea conceptului arhitectural (volumetria și tratarea fațadelor să corespundă imaginii și caracterului urban al zonei)
– Revizuirea funcțiunilor propuse pentru parterul construcției – Mărirea procentului de spații verzi – Rezolvarea spațiilor tehnice în afara zonelor vizibile dinspre spațiul public și vecinătăți – Se consideră oportună respectarea retragerilor minime laterale și posterioare de H/2 din înălțimea clădirii la cornisă
– Nu se accepta afectarea suplimentara a trotuarului fata de situatia existenta
– Studiul de însorire se va detalia pentru a demonstra îndeplinirea condițiilor minime de însorire cf Ord. 119/2014
– Având în vedere vizibilitatea ridicată a acoperișului din clădirile învecinate, se solicită tratarea acestuia ca a 5-a fațadă.
Având în vedere că spațiul construit și circulații/parcaje ocupă peste 80% din suprafața terenului, se considera oportună regândirea soluției în vederea reducerii semnificative a acestui procent.

În aceeași ședință, Serviciul Autorizări Construcții a solicitat analiză și punct de vedere pentru documentația „Amplasare chioșc, amenajare terasă, amenajare spații verzi”, Aleea Magnoliei nr. 3, beneficiar CILOS SRL, proiectant: TOPESCU ELENA B.I.A..
s-a avizat, într-o variantă de volumetrie cât mai simplă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button