Politic

BRAȘOV. Cine sunt membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism

 

Reprezentanții Primăriei Brașov au făcut publice numele membrilor Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), după ce ieri a avut loc ședința de constituire.

Din această comisie fac parte reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România, filiala Brașov-Covasna-Harghita, membri ai Registrului Urbaniștilor din România, reprezentanți ai departamentelor tehnice din Primăria Brașov și un reprezentant al societății civile.

Este prima comisie tehnică formată exclusiv din specialiști, conform prevederilor Legii nr.350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul.
CTATU are un rol consultativ, cu atribuții de analiză, expertizare tehnică și consultanță, care asigură fundamentarea tehnică a avizului arhitectului-șef al municipiului Brașov.
Săptămâna viitoare, CTATU va avea prima ședință de lucru, în care se vor discuta proiecte.

Componența comisiei

CTATU are în componență 13 membri, care, începând de săptămâna viitoare, vor aviza toate documentațiile de amenajare a teritoriului și urbanism. Aceștia sunt:
– 4 arhitecți, membri ai Ordinului Arhitecților din România, filiala Brașov- Covasna- Harghita: Bogdan Cristescu, Adrian Ianchiș, Lorand Bartha și Dragoș Oprea;
– 3 membri ai Ordinului Arhitecților din România, filiala Brașov- Covasna- Harghita și membri ai Registrului Urbaniștilor din România: Nicolae Țaric, Răzvan Dracea și Gabriel Roznovăț;
– Arhitectul Șef al Municipiului Brașov: Marilena Manolache;
– Șeful Serviciului Autorizări în Construcții: Marcel Priceputu-Wagner;
– Șeful Serviciului Amenajarea Teritoriului și Gestiune Date Urbane: George Neculoiu;
– Șeful Serviciului Administrarea Patrimoniu și Urbanism Comercial: Cristine Manolache;
– Directorul Direcției Tehnice: Marius Comănici;
– Reprezentantul societății civile, pentru următoarele 3 luni: Alexandra Stoica.

Cine este primul reprezentant al societății civile

Alexandra Stoica este unul dintre cei șase reprezentanți ai societății civile care au fost selectați, pentru următoarele 18 luni, pentru a face parte din CTATU. Alexandra Stoica este arhitect, specialist în monumente istorice, membru al comisiei zonale a monumentelor istorice și membru al colectivului de elaborare a Strategiei naționale privind protejarea monumentelor istorice.
Mandatele celor șase reprezentanți ai societății civile vor acoperi următoarele perioade: martie – iunie 2021, iunie – septembrie 2021, septembrie-decembrie 2021, decembrie 2021 – martie 2022, martie – iunie 2022, iunie – septembrie 2022.
Ei au profesii diferite: trei arhitecți (dintre care un doctor în urbanism, un specialist în monumente istorice), doi ingineri specialiști în construcții civile (unul specializat și în monumente istorice) și chiar un psiholog, implicat în activități de voluntariat.

Atribuțiile CTATU

Comisia Tehnică de Amenajare a teritoriului și Urbanism are următoarele atribuții:
-analizează documentațiile de amenajare a teritoriului sau documentațiile de urbanism (PUZ și PUD), precum și studiile de fundamentare sau cercetare și în vederea emiterii avizului arhitectului șef;
-analizează studiile și documentațiile de urbanism întocmite din lista de proiecte aprobată de consiliul local în etapele prevăzute prin contractele de proiectare (aviz preliminar, aviz de consultare, aviz de principiu, după caz);
-poate semnala disfuncționalitățile apărute în structura urbană (incompatibilități funcționale, agresarea cadrului natural, alterarea esteticii urbane, a morfologiei spațiale, afectarea patrimoniului construit etc.) și face propuneri de întocmire a unor documentații care să conducă la diminuarea sau înlăturarea acestora.
-Analizează, la solicitarea altor compartimente din Primăria Municipiului Brașov, documentații specifice.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button