Politic

Autostrada Ploiești – Brașov, BLOCATĂ de… studiul de fezabilitate!!!

 

De aproape 30 de ani ni se tot promite Autostrada Ploiești – Brașov, care, însă, se află tot în faza studiului de fezabilitate – cum este și obiectivul Sălii Polivalente din Brașov – detalii, aici: BRAȘOV. Așa ar putea arăta Sala Polivalentă… (GALERIE FOTO).

Fostul premier Mihai Tudose a dezvăluit la Digi 24 că el a solicitat refacerea studiului de fezabilitate al autostrăzii menționate, „pentru că este mai de bun simț ca aceasta să treacă prin munte, pe lângă stațiuni, decât să treacă prin mijlocul stațiunilor”.

Asta după ce ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, l-a acuzat pe Tudose, susținând că „dânsul avea o agendă a lui, în sensul în care eu am vrut să dau pe buget de stat să facem construcția Autostrăzii Ploiești – Brașov, iar dânsul voia să luăm un împrumut de la Banca Mondială de vreo 30 de mil. de euro, să revizuim studiul de fezabilitate”.

„Ce spune Cuc este despre un împrumut care se recupera prin actualizarea studiului de fezabilitate, ca să nu mai despăgubim proprietarii de imobile din Sinaia sau Predeal”, a relatat Mihai Tudose pentru sursa citată, fostul premier punctând că au fost discuții de durată cu cei de la Banca Mondială pentru aprobarea inițiativei sale, în care să fie și un control extern pe execuție, astfel încât să nu mai existe suspiciuni de fraude.

„După primele trei luni l-am dat afară pe Cuc, pentru incompetență, iar apoi cu noul ministru Stroe am început să lucrez la acest proiect. În decembrie s-a concretizat primul pas, având o agendă cu un plan comun cu Banca Mondială, iar tot in decembrie a fost memorandumul trecut prin Guvern. Din decembrie începuse primul pas al proiectului cu sprijinul Comisiei Europene și al comisarului Corina Crețu. Din ianuarie, după ce Guvernul Tudose a fost trimis acasă de dl. Dragnea și revenind Dragnea la Guvern, unul dintre primele lucruri făcute a fost anularea acestui demers, pentru a se reveni la cheltuirea cu nonșalanță și fără griji a banului din bugetul public”, a precizat actualul europarlamentar al partidului PRO România. 

Mihai Tudose a mai spus că România are din 2015 „puse deoparte la Bruxelles peste 50 de miliarde de euro pe exercițiul financiar, adică pe cinci ani, pentru masterplanul de transport”, dar că oficialii UE „au început să fie reticenți” în acordarea fondurilor către România, din cauză că „am fost campioni la fraude cu bani europeni”, iar guvernanții români preferă să lucreze cu bani de la bugetul național pentru a evita controalele.

Așadar, când credeți că va fi inaugurată Autostrada Ploiești – Brașov?!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button