Politic

AUR, denunț penal pe numele lui Klaus Iohannis

AUR, denunț penal pe numele lui Klaus Iohannis.

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a depus astăzi o plângere la Parchetul General pe numele președintelui Klaus Iohannis, prin care a solicitat să fie verificate aspectele cu privire la deplasările externe ale șefului statului, dacă a fost respectată legislația privind achizițiile publice și sursa finanțării acestora.

Am înregistrat astăzi un denunț penal pe numele domnului președinte Klaus Iohannis și pe numele unui domn consilier prezidențial, George Duhan, precum și pe numele tuturor persoanelor cu atribuții de serviciu, în legătură cu situația în fapt sesizată, în vederea cercetării săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, uzurparea funcției. Sunt numeroase anchetă de presă, le-am și depus ca mijloace probatorii, anchete de presă existente în spațiul public privind deplasările pe care Klaus Iohannis le-a făcut în străinătate și despre sumele exorbitante de bani pe care le-a cheltuit, pentru ca ulterior să secretizeze absolut toate informațiile cu privire la modul în care a cheltuit acești bani.
Aceste deplasări ale lui Klaus Iohannis par concedii de lux, nu vizite în afara țării care să aibă interesul național al României pentru astfel de deplasări. Chiar și în cazul Administrației Prezidențiale trebuie justificate anumite costuri. Dacă domnul Klaus Iohannis nu înțelege să justifice aceste lucruri, angajații trebuie, conform legislației în vigoare, să o facă.
Demersul nostru merită un răspuns din partea organelor de cercetare penală. Vorbim de abuz în serviciu pentru că în momentul în care folosești funcția de consilier să secretizezi ilegal informații de interes public se comite abuz în serviciu. Te folosești de funcție să ascunzi informații”, a declarat Dan Tanasă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
27 zile în urmă

Locul săsălăul redus mintal, scuzați pleonasmul, este la bulău. ÎMPREUNĂ CU „RĂVĂȘITOAREA”.

Back to top button