Ce recomandă Mihaela Bilic pentru o siluetă de vis
Ce recomandă Mihaela Bilic pentru o siluetă de vis
Nutriționista vedetelor, Mihaela Bilic, explică secretul pentru o siluetă de vis. Bilic spune că cel mai mare inamic în lupta cu kilogramele sunt carbohidrații și atenționează că aceștia pot fi consumați însă numai în cantități extrem de mici. Iată sfaturile Mihaelei Bilic:
„Ce înseamnă o farfurie IDEALĂ și una de SLĂBIT?
Când vrem să slăbim, principalii nutrienti care trebuie limitați sunt carbohidrații/amidonul/făinoasele. Deși au doar 4 cal/g (față de grăsime care are 9 cal/g), carbohidrații cresc glicemia în sînge și stimulează secreția de insulină- principalul hormon de îngrășare al organismului.
Deci recomandarea care spune “mănâncă fără pâine și vei slăbi” are sens! Însă nu e sănătos să eliminăm complet făinoasele din viața noastră, ele sunt cea mai eficientă sursă de glucoză-carburantul cu care funcționează toate celulele, inclusiv creierul. Fără glucide nu putem trăi, atât echilibrul fizic cat și cel psihic sunt afectate grav.
Ce ne rămâne de făcut? Să învățăm să consumăm carbohidrații cu măsură!
Ce înseamnă o porție de amidon/făinoase?
o felie de pâine sau de mămăligă-cât palma
3-4 linguri de orez sau leguminoase (fasole boabe, mazăre, soia, năut, linte)-cât pumnul un cartof mediu
o ceașcă de fulgi/cereale de mic dejun
4 crackers sau 2 dischete de orez expandat
Cum arată farfuria ideală?
Jumătate conține legume (50%), un sfert conține proteine (carne/ pește/ ou) și un sfert (25%) făinoase/amidon.
Cum arată farfuria de slăbit?
Făinoasele dispar cu desăvârșire, mâncăm doar proteine cu legume.
Ce se întâmplă dacă procentul de amidon depășește 25% din farfurie? Atunci aceea va fi o farfurie de îngrășat????
Vă invit ca de astăzi să identificați și să numărați câte porții de făinoase consumați zilnic. Acesta este “bugetul” vostru prezent și el trebuie ajustat/redus cu 30-50% când vrem să slăbim”, scrie Bilic pe Facebook.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.