Lifestyle

Un român a câștigat premiul Grammy

Un român a câștigat premiul Grammy

Recent, Șerban Ghenea a câștigat un premiu Grammy pentru “Albumul anului” pentru contribuția sa la albumul “Midnights” al lui Taylor Swift. De asemenea, a fost nominalizat la categoria “Cel mai bun album pop vocal” pentru același album.

Pe lângă premiile Grammy, Ghenea a primit numeroase alte distincții, inclusiv premiul „Mix Engineer of the Year” de la revista Mix Magazine.

Șerban Ghenea este un inginer de sunet și mixer româno-canadian, născut în București în 1969. A emigrat cu familia sa în Montreal la vârsta de 7 ani. A studiat muzica la John Abbott College, Concordia University și Universitatea McGill din Montreal.

Ghenea a câștigat 19 premii Grammy și 3 premii Latin Grammy de-a lungul carierei sale de peste 25 de ani. A mixat muzică pentru o varietate de artiști celebri, printre care Michael Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake, Usher, Taylor Swift, Bruno Mars, Kelly Clarkson, Katy Perry și mulți alții.

Serban Ghenea este cunoscut pentru abilitățile sale excepționale de mixare și masterizare, care au contribuit la succesul multor artiști de renume. Este considerat unul dintre cei mai buni ingineri de sunet din lume.

Câteva exemple de albume la care a lucrat Șerban Ghenea

  • Taylor Swift – “Midnights” (2022)
  • Bruno Mars – “24k Magic” (2016)
  • Adele – “25” (2015)
  • Justin Timberlake – “The 20/20 Experience” (2013)
  • Beyoncé – “4” (2011)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button