Lifestyle

Silviu Prigoană a fost în moarte clinică

  • silviu prigoana 2_289798.jpg
 

Silviu Prigoană a povestit la Xtra Night Show cum și-a pierdut un picior, în 1984, pe când avea doar 22 de ani. El a suferit un accident de muncă, la o fabrică din Gherla, județul Cluj, unde era frigotehnist.

„Când am avut accidentul, de fapt s-a învârtit un grătar la cerealele alea de la depozit, era un melc care ducea cerealele în hală la prelucrat. S-a învârtit un grătar și mi-a căzut piciorul înăuntru și mi l-a prins acolo. Mi l-a rupt și mi l-a întins vreo trei metri, nu mi s-a rupt tendonul și laba piciorului s-a plimbat cam trei metri în față, cu mușchiul ăsta din spate cu tot. Și când au venit cu Salvarea, nu aveau curaj să intre la mine.
Eu am stat vreo jumătate de oră în utilaj. Ei au încercat, dar când au văzut care e treaba… Norocul a fost că aveam la mine o cheie franceză și am dat cu ea în butonul mare și roșu și s-a oprit instalația. Pe urmă, a venit un coleg. Când m-a văzut, i-a anunțat pe toți, au dat telefon la salvare, dar salvarea a venit după vreo jumătate de oră”, a mărturisit Silviu Prigoană.

„Felcerul îmi spunea că va fi ok, că mergem la chirurgie și îl pun la loc, zicea că mergem la spital, dar piciorul era prins acolo. I-am zis să îmi dea trusa medicală și am luat eu foarfeca și am tăiat eu tendonul ăla de acolo, ca să putem pleca la spital. Ei nu aveau curaj să îl taie și eu îi spuneam «taie tendonul ala, mușchiul ăla». Când l-am tăiat, a sărit piciorul”, a adăugat omul de afaceri. potrivit viva.ro.

A urmat un șir de operații, iar la a treia, Silviu Prigoană a intrat în moarte clinică.

„Pentru că mușchiul din spate mi l-a întins foarte mult, nu mai aveam vascularizare la el. Medicii au încercat să îmi păstreze mușchiul cât de lung, ca să îmi acopere cât de cât osul, ca să mă poată proteza, dar piciorul mi-a intrat în cangrenă, nefiind vascularizat. Am avut încă trei operații. Și având trei operații succesive, din săptămână în săptămână, la ultima operație, timp de opt minute, am murit, opt minute am fost în moarte clinică, din cauza anestezicului, care era prea mult.
Eu am avut tot timpul impresia, până am văzut prima proteză cum arată, că eu o să am o coadă de mătură, ca pirații. Am conștientizat cam după un an de zile ce s-a întâmplat. Prima dată toată lumea vine și îți plânge de milă, după care încep să te rejecteze, pentru că nu mai poți juca fotbal, nu mai poți să mergi cu ei și te izolează, chiar dacă nu intenționat”, a mai spus omul de afaceri.

Tot în 1984, el s-a căsătorit cu prima soție, care a decedat după doar 8 ani, din cauza unei boli incurabile. La 30 de ani, Silviu Prigoană a rămas singur cu doi copii, Honorius și Silvius, care la vremea aceea aveau 6, respectiv 2 ani și jumătate.

Au urmat mariajele cu Adriana Bahmuțeanu, cu care are doi băieți, Maximus și Eduard. Ulterior, omul de afaceri și-a refăcut viața alături de Mihaela Prigoană (foto 2), în anul 2016.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare