Preferințele culinare ale brașovenilor / Top comenzi (și) la nivel național
Preferințele culinare ale brașovenilor
Tazz a dezvăluit preferințele culinare ale românilor într-o retrospectivă a anului 2022. Astfel, clienții au ales cu predilecție produse de tip fast-food. Apoi s-au orientat către preparatele asiatice sau grecești.
Anul trecut, sosul de usturoi, cheeseburgerul, shaorma, kebabul, meniul crispky chicken, noodles, cartofii prăjiți și sosul nachos au ocupat primele locuri în topul celor mai des comandate preparate din aplicație. La Brașov, aripioarele de pui se află în vârful ierarhiei, urmând sosul de usturoi, shaorma, cheeseburgerul și micii cu pâine și muștar.
Iată și topul restaurantelor din Brașov în funcție de cel mai mare număr de comenzi primite de pe Tazz în 2022:
- Ando’s, considerat și cel mai popular restaurant brașovean de pe Tazz în rândul utilizatorilor.
- Berăria Poftă sau Foame
- Dei Frati
- Shaormeria Băneasa
- Azima
Cea mai valoroasă comandă făcută de un brașovean în 2022 pe Tazz a atins 1.778.49 lei. A fost pregătită de Restaurantul Le Pressoir. A urmat o comandă de 1.596.99 lei de la Dei Frati.
Cel mai „pofticios” utilizator Tazz în 2022 este din Cluj-Napoca, cu 746 de comenzi date în decursul anului. El este urmat de un brașovean, care în 2022 a dat 667 de comenzi.
Preferințele culinare ale brașovenilor
În ceea ce privește categoria „deserturi” în 2022, cele mai râvnite sunt pancakes și banana bread în prima parte a zilei. După prânz, sunt căutate preparatele dulci ale copilăriei – clătitele cu ciocolată și papanașii cu smântână și dulceață.
În topul orașelor cu cea mai mare „poftă de dulce”, Cluj-Napoca ocupă prima poziție, urmat de Timișoara, București, Iași și Brașov. În 2022, brașovenii au comandat 12,194 de produse din categoria „Desert”, față de 57,074 la Cluj.
„Raportul anual Tadaaazz este un studiu care ne oferă ocazia să descoperim mai multe despre români și despre poftele lor. Ca și în anii trecuți, observăm o afinitate pentru preparatele tip fast-food, dar ne bucurăm să vedem că în topul preferințelor regăsim în 2022 și bucătării diverse, de la asiatic la oriental sau grecesc, deseturi și gusturi locale, pregătite de restaurante îndrăgite, născute la Brașov. Ne dorim ca utilizatorii Tazz să aibă parte de variatate gastronomică și să testeze cât mai multe dintre opțiunile culinare puse la dispoziție în aplicație prin partenerii noștri și în anul care tocmai a început”, a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand & Communications la Tazz.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.