Modă

Părul nespălat a revenit la modă

Părul nespălat a revenit la modă.

Părul curat și îngrijit a ieșit din nou din tendințe, fiind înlocuit cu succes de „părul de a doua zi”, recunoscut în lumea modei drept „wet hair look”, o modalitate atipică de coafare, care revine periodic în atenția stiliștilor, promovată atât de vedete, dar și de marile case de modă care dictează trendurile. Fie că este vorba de un păr nespălat de 3-4 zile și ulterior stilizat pentru a arată neglijent, fie că este o coafură obținută prin folosirea multor produse de îngrijire și aranjare a părului, coafura cu aspect de păr ud, nespălat și dezordonat este extrem de versatilă și se potrivește tuturor lungimilor de păr, susține Vogue. 

Pe podiumurile de prezentare din primăvara anului 2023 a existat o preferință pentru părul uns în detrimentul lungimilor curate.

Potrivit sursei citate, Etro a oferit o cale de mijloc între cele două tendințe, părul gelat la nivelul creștetului, cu valuri fluide lipite pe frunte. La Prada, frunțile au fost finisate cu spray-uri de șuvițe stilizate (opera lui Guido Palau) care se strecurau de sub bentițe de țesătură groasă, în timp ce un finisaj gras a ajutat la crearea unor stiluri de păr dat pe spate la Andreadamo, Giada și Tom Ford.

La Miu Miu, look-ul s-a schimbat în funcție de punctul de vedere: lungimile erau fie proaspete ca la duș, fie unsuroase și greoaie. Coafura lui Jawara de la Peter Do a fost poate cea mai bazată pe realitate, părul împins de pe față ca și cum modelele ar fi trecut o mână prin păr, iar un pic de ulei natural ar fi ajutat ca acesta să rămână împins sculptural, organic înapoi. 

„Coafurile care sunt finisate în mod deliberat pentru a părea parțial gelificate, ușor unse sau delicat umede atrag atenția, deoarece reflectă în mod eficient strălucirea”, spune Vernon François, care a favorizat interpretarea lui Atlein a acestei tendințe, folosită pentru a crea un cadru de împletituri răvășite și alunecoase. „Este excelent pentru podium, iar această nouă versiune a esteticii este curată, futuristă și dramatică.”

Hairstylistul Mara Roszak este de acord.

Un stil cu strălucire înaltă/unsată este pur și simplu cool – este minimalist, având în același timp un punct de vedere puternic și modern”, spune ea. „Este măgulitor și versatil în ceea ce privește partea, fie că este trasă înapoi de pe față, într-un nod, sau lăsată în jos și ascunsă după ureche.”


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button