Gastronomie

Unde mănânci cele mai gustoase sarmale din țară / O locație din județul nostru, în top 10 / Şi un restaurant din Braşov recomandat

Unde mănânci cele mai gustoase sarmale din țară.

Dacă ești în căutarea celor mai bune sarmale din România, iată o selecție variată de restaurante recomandate din mai multe zone, de la reinterpretări moderne în capitale culinare, până la hanuri autentice pline de poveste.

Unde mănânci cele mai gustoase sarmale din țară

Conform unui articol realizat de Tolba cu de toate, iată un top 10 al celor mai lăudate locaţii pentru sarmale în România:

Lacrimi şi sfinţi, Bucureşti – tradiţie reinterpetată în stil fine-dining, ingrediente bio şi gust unic;

Şi reţeta celebră folosită: Sarmale „Nu-mă-uita” – o poezie pe foaia de varză, o taină a satului românesc, gătită cu suflet și cu dor de pământ, de oală de pământ. În loc de vită, aici e carne de gâscă, viţel și porc, împletite într-un dans de arome, fierte în Sauvignon Blanc, ca un ritual vechi, plin de grație și amintiri. La fiecare înghițitură, simți cum vinul îmbrățișează carnea, asemeni unui cântec al vremurilor bune. Apoi își ia rămas bun de pe scara trenului, din gara Gâtului care duce spre metropola Stomacală. Se aşază pe mălaiul fierbinte, acoperit cu smântână de bună calitate și un strop de ardei iute, ca să ardă puțin inima. Sunt sarmale de poveste, făcute nu doar să te hrănească, ci să-ți aducă în suflet dorul de povești, de alinturile bătrânești și de mesele unde hora și bancurile se întrepătrund. Așa arată minunea înainte să intre în cuptor (foto).

Unde mănânci cele mai gustoase sarmale din țară

Casa cu pridvor, Iaşi – sarmale mici, bine condimentate, gătite lent, în stil autentic moldovenesc;

Vatra, Bucureşti – decor rustic, reţetă clasică, sarmale moi, aromate;

Hanul Berarilor, Bucureşti – porţii generoase, gust bogat, atmosferă de han boieresc;

Casa Ardeleană, Cluj-Napoca – sarmale pufoase, servite cu smântână grasă şi ardei iute;

Hanul Bran, Bran reţetă veche transilvăneană cu carne de porc şi vită, în varză murată;

Taverna Sârbului, Timişoara – twist balcanic interesant pe sarmale – mari, condimentate, cu sos;

Casa Bunicii, Timişoara – atmosferă de acasă, reţetă tradiţională şi ingrediente proaspete;

Crama Sibiană, Sibiu – sarmale delicioase, într-un cadru autentic, cu vinuri locale;

Hanul Moara Veche, Iaşi – reţetă moldovenească autentică, micuţe, dar savuroase.

Unde mănânci cele mai gustoase sarmale din țară

Dacă eşti amator de sarmale şi te afli în Braşov, potrivit Reddit, este recomandat Restaurantul La Ceaun.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

Back to top button