Secretul pentru o mămăligă cremoasă. Trebuie doar…
Secretul pentru o mămăligă cremoasă.
Ingrediente
făină de porumb (mălai) – o parte
apă – 4-5 părţi. Dacă doriţi să pregătiţi o cantitate mai mică, puteţi folosi 250 grame de mălai, la un litru de apă.
sare – 12 grame la fiecare litru de apă
unt
Mod de preparare
Adăugați apa într-o oală mare și adăugați sarea. Puneți oala pe foc mediu și încălziți apa până când începe să fiarbă.
Reduceți focul și începeți să adăugați mălaiul în apa fierbinte într-un flux constant și amestecând în același timp cu o lingură de lemn sau un tel. Este important să turnați treptat mălaiul pentru a preveni formarea de cocoloașe.
Secretul pentru o mămăligă cremoasă. Continuați să amestecați mămăliga la foc mic pentru 25-30 de minute. Apoi, pentru ca mămăliga să fie cremoasă trebuie doar să adăugaţi unt şi să amestecaţi până când acesta s-a topit.
Se poate adăuga parmezan ras şi ulei de măsline, după gust.
FOTO: temananc.ro
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.