Gastronomie

Secretul pentru o mămăligă cremoasă. Trebuie doar…

Secretul pentru o mămăligă cremoasă.

Ingrediente

făină de porumb (mălai) – o parte
apă – 4-5 părţi. Dacă doriţi să pregătiţi o cantitate mai mică, puteţi folosi 250 grame de mălai, la un litru de apă.
sare – 12 grame la fiecare litru de apă
unt

Mod de preparare

Adăugați apa într-o oală mare și adăugați sarea. Puneți oala pe foc mediu și încălziți apa până când începe să fiarbă.

Reduceți focul și începeți să adăugați mălaiul în apa fierbinte într-un flux constant și amestecând în același timp cu o lingură de lemn sau un tel. Este important să turnați treptat mălaiul pentru a preveni formarea de cocoloașe.

Secretul pentru o mămăligă cremoasă. Continuați să amestecați mămăliga la foc mic pentru 25-30 de minute. Apoi, pentru ca mămăliga să fie cremoasă trebuie doar să adăugaţi unt şi să amestecaţi până când acesta s-a topit.

Se poate adăuga parmezan ras şi ulei de măsline, după gust.

FOTO: temananc.ro


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare