Gastronomie

Salata de boeuf – nelipsită la masa de Crăciun / Rețeta lui Chef Florin Dumitrescu și secretul pentru un gust deosebit

Salata de boeuf – nelipsită la masa de Crăciun.

Fiecare gospodină are propria rețetă de preparare a salatei de boeuf, cu secretele sale pentru gust. Florin Dumitrescu, fostul jurat al show-ului culinar Chefi la cuțite, a dezvăluit rețeta sa pentru preparatul care a ajuns în România pe „filieră” rusească.

Salata de boeuf – nelipsită la masa de Crăciun

Ingrediente: 4 ouă; 300g de pulpă de vită fiartă; 300 g de cartofi fierți; 150 g de morcovi fierți; 80 g de mazăre fiartă; 80 g de gogoșari murați; 80 g de castraveți murați; 400 ml de ulei de floarea soarelui; 2 linguri de muștar; 1 lămâie.

Mod de preparare: Carnea se pune la fiert întreagă într-o oală de mărimea potrivită. După ce a fiert se scoate din oală și se lasă la răcit. Se pun apoi legumele la fiert, întregi. După ce au fiert, se scot din oală, se lasă la răcit și se taie apoi cubulețe de aceeași dimensiune.

La cantitatea aceasta, se prepară maioneza de casă din 2 ouă care se lasă la frigider până la momentul finalizării rețetei.

Se taie carnea în cubulețe de aceeași dimensiune cu legumele. Se amestecă toate ingredientele și se așează salata pe un platou sau într-un bol care de poate decora conform dorințelor familiei.

Pentru un gust delicios, Chef Florin Dumitrescu a precizat că gospodinele trebuie să acorde o atenție deosebită legumelor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button