Gastronomie

Rețetă pentru Revelion propusă de Vasile Spînu – Executive Chef la Lux Divina Brașov

Rețetă pentru Revelion propusă de Vasile Spînu – Executive Chef la Lux Divina Brașov.

La Lux Divina, prețul pentru petrecerea Revelionului 2024 este de 750 de lei/persoană. Meniul este unul complex, iar artiștii invitați – unul și unul: Anna Lesko și Damian Drăghici.

Meniul este conceput de Chef Vasile Spînu, care a furnizat și o rețetă pentru un preparat delicios pentru grădinadaciaplant.ro.

Rețetă pentru Revelion propusă de Vasile Spînu – Executive Chef la Lux Divina Brașov

Este vorba despre piept de rață cu piure de țelină, ciuperci de pădure, servit cu dulceață de fructe de pădure.

Rețetă pentru Revelion propusă de Vasile Spînu - Executive Chef la Lux Divina Brașov | MyTex.ro
Rețetă pentru Revelion propusă de Vasile Spînu - Executive Chef la Lux Divina Brașov 10

Ingrediente:

  • piept de rață 120 g
  • ciuperci de pădure 40g
  • țelină 200 g
  • lapte 30 ml
  • unt 40 g
  • dulceață de fructe de pădure – 4-5 lingurițe
  • ulei măsline 20 ml
  • 1 ceapă albă
  • sare
  • piper
  • coacăze roșii
  • lăstari de mazăre.

Mod de preparare

Piureul:

Se prepară un piure simplu din ţelină, păstârnac şi lapte.

Sosul

Se taie mărunt ceapa albă. Între timp se pune tigaia la încins cu unt şi ulei de măsline. Se pune ceapa, se lasă să se cristalizeze şi apoi se adaugă sare şi piper şi se aşteaptă să se caramelizeze. Se pune dulceaţa de fructe de pădure şi se lasă sosul să mai scadă un pic

Pieptul de raţă

În timp ce se pregăteşte sosul, ne pregătim şi noi cu pieptul de raţă.

Se condimentează pieptul de raţă cu sare şi piper. Este important de ştiut că pieptul de raţă trebuie să fie gătit cu grăsimea în jos. Tigaia nu trebuie să fie fierbinte, să pornească uşor şi să evităm prăjirea rapidă.

Se pune pieptul de raţă în tigaie, după care o sa adăugăm crenguţe de rozmarin. Se adaugă ciupercuţele de pădure în tigaia unde frigem raţa. Pieptul de raţă se găteşte la foc mic, pentru a se pătrunde bine şi a rămâne roz în centru.

După ce este gata, pieptul de raţă se lasă să se răcească înainte de a-l tăia. Dacă îl tăiaţi când este cald va curge tot sucul din el.

După ce s-a răcit puţin pieptul de raţă, se taie în felii mai groase şi se montează cu piureul şi sosul pe farfurie.

Poftă bună!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button