Gastronomie

Lichiorul de ouă nu trebuie să lipsească de la masa de Crăciun / Rețeta

Lichiorul de ouă este una dintre băuturile preferate de români (de femei, în special) cu ocazia sărbătorilor, de Crăciun în special. Mulți îl prepară acasă, pentru că este relativ ușor de făcut.

Iată ingredientele necesare pentru 6 pahare de lichior de ouă, conform celor de la Kaufland: 6 ouă, 150 g zahăr, un praf de sare, 800 ml lapte, 180 ml whisky, 1 lingură de esență de vanilie, o jumătate de linguriță de nucșoară măcinată, 1 cană de smântână grasă pentru frișcă.

Lichiorul de ouă – mod de preparare

Într-o cratiță mare și groasă se bat laolaltă cu telul ouăle, zahărul și sarea. Se adaugă treptat 2 căni de lapte. Se ține totul pe foc mic, amestecând continuu, până când termometrul arată 71°C, circa 25 de minute.

Se toarnă într-un bol larg; se adaugă și se amestecă vanilia, nucșoara și restul de lapte. Se pune bolul într-o baie de gheață; se amestecă frecvent până când totul se răcește. Se adaugă whisky-ul. Dacă se taie, se mixează cu un blender până când se omogenizează din nou. Se acoperă și se pune la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Când trebuie servit, se bate smântâna într-un castronel până când face creste moi; se mută cu grijă în amestecul rece. Se toarnă într-un castron răcit de punci. După gust, se poate adăuga frișcă și presăra cu nucșoară.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare