Gastronomie

În Piața Sfatului din Brașov – supe, sarmale ori vinuri / Triplă lansare de carte

În Piața Sfatului din Brașov – supe, sarmale ori vinuri.

Editura GastroArt anunță lansarea volumelor: Ce e nou în Noua Bucătărie Românească de Adriana Sohodoleanu, Zămuri, supe, zupe și năcreli – rețete ardelenești din bătrâni de Mircea Groza și Colecționarul de Sarmale de Cosmin Dragomir, miercuri, 7 februarie, de la 18.30, la Librăria Cărturești din Piața Sfatului din Brașov (Piața Sfatului 20) în prezența celor trei autori. Cărțile vor fi prezentate de Oana Coantă, Mădălina Roman și Romulus Oprica, iar seara va fi continuată cu o sesiune de autografe și degustare de vinuri Caii de la Letea.

În Piața Sfatului din Brașov – supe, sarmale ori vinuri

Ce e nou în Noua Bucătărie Românească este lucrarea de doctorat în sociologie a Adrianei Sohodoleanu. Teza analizează principalele direcții de modernizare a bucătăriei autohtone de restaurante și prezintă concluziile unei cercetări de aproximativ 5 ani în care autoarea a intervievat mai toți chefii care au contribuit la schimbarea la față a peisajului culinar de la noi și a participat si a analizat la experiențe gastronomice locale de interes temei. Cartea include și câteva rețete propuse de unii dintre cei mai cunoscuți bucătari de la noi – Mihai Toader, Radu C.M. Ionescu, Alex Petricean, Mădălina Roman, etc.

Zămuri, supe, zupe și năcreli – rețete ardelenești din bătrâni de Mircea Groza (premiul cel mare la categoria cărți din Europa de Est la Gourmand Awards 2023 – Saudi Feast Food Festival). Volumul conține 182 de rețete de supe/ciorbe, bogat ilustrate, culese în peste 40 de ani de către Mircea Groza de la bătrânii din satele sălăjene. Rețetele sunt scrise în limbaj regional, o transliterare fonetică, prin care autorul încearcă să conserve atât patrimoniul culinar cât și specificul zonei. Volumul beneficiază și de un glosar cu sute de termeni explicați.

Colecționarul de Sarmale și alte povestiri gastronomice este o antologie de articole, editoriale și studii culinare publicate în diferite media în perioada 2017-2023. Volumul cuprinde și câteva texte care au apărut în Curatorul de Zacuscă. Cartea are peste 700 de pagini, copertă cartonată și este structurată în 13 capitole tematice și este ilustrată de artistul Mihai Coșulețu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button