De ce se pune varza la murat toamna târziu / Rolul pâinii vechi
De ce se pune varza la murat toamna târziu.
Pentru a sta bine peste iarnă, în butoi, varza murată, se apelează la unele trucuri, respectându-se rețetele transmise din generație în generație.
De ce se pune varza la murat toamna târziu
Varza se pune la murat toamna târziu, după ce temperaturile de afară scad sub 15 grade. În acest fel, va avea un gust perfect până la Crăciun și nu va fi nici prea acră, nici prea sărată, așa cum a precizat ego.ro. Cu cât varza este pusă în butoi mai devreme și cu cât este mai cald în locul în care o depozitezi, cu atât se va acri mai tare. Din acest motiv, înainte de a o folosi, gospodinele o lasă în apă, pentru a elimina excesul de sare.
Rolul pâinii vechi
Un ingredient care te ajută să desărezi rapid varza murată este pâinea. Înainte de a folosi varza la gătit, desfă foile și pune-le într-un vas cu apă rece. Adaugă câteva felii groase de pâine în apă. Este ideal ca pâinea să fie veche de câteva zile, astfel încât să nu se dizolve în apă. Aceasta acționează ca un burete și absoarbe excesul de sare și de aciditate, făcând ca varza să aibă un gust perfect echilibrat.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
[…] De ce se pune varza la murat toamna târziu / Rolul pâinii vechi […]