Gastronomie

Cum puteți face Ciocolată Dubai acasă / Rețeta produsului care a declanșat nebunia

Cum puteți face Ciocolată Dubai acasă.

Ciocolata Dubai este la mare căutare pe întreg mapamondul. Lumea stă la cozi, uneori uriașe, pentru a o cumpăra, iar prețurile nu sunt deloc mici. Inevitabil, isteria asta cu Ciocolata Dubai a cuprins și România, fiind, evident, în trend și în mediul online.

Desertul, originar din Dubai, a fost creat de Sarah Hamouda, aceasta combinând ciocolată topită, cataif și pastă de fistic: „Am avut o poftă nebună când eram gravidă cu a doua fată; l-am pus pe soţul meu să îmi caute în Dubai mai multe deserturi cu ciocolată. Am vrut ceva diferit, aroma nostalgică pe care mama o făcea pentru noi, ca de exemplu kataiful”.

Cum puteți face Ciocolată Dubai acasă

Prepararea ciocolatei Dubai este simplă, însă ingredientele nu sunt foarte ieftine: cataiful se rumenește în unt, ciocolata se topește, iar desertul se asamblează cu pastă de fistic. Cofetăriile din România au introdus și ele versiuni proprii, permițând astfel publicului să se bucure de această delicatesă, așa cum a relatat oficiuldestiri.ro.

Ingrediente pentru rețeta de Ciocolată Dubai:

  • 200 g ciocolată cu lapte și neagră
  • 45-50 g cataif
  • 4-5 linguri pastă de fistic
  • 20 g unt

Cum puteți face Ciocolată Dubai acasă

În timp ce cataiful se rumenește ușor în unt, ciocolata se topește la abur sau în cuptorul cu microunde. Apoi, se pune aluatul mărunțit într-un castron, peste el se adaugă crema de fistic și se amestecă foarte ușor cu aluatul de kataif. Se poate pune și un praf de sare, iar apoi se amestecă foarte bine până la omogenizare.

Se adaugă ciocolata neagră într-o cratiță, după care se pune la foc mic până ce începe să se topească. Se adaugă și untul, iar apoi se amestecă până ce compoziția devine omogenă.

Urmează asamblarea într-un recipient special pentru ciocolată. Ideal este că această formă să fie din silicon. Începe prin a presăra fisticul mărunțit, apoi prin a turna puțină ciocolată, după care se lasă să se răcească. Peste aceasta se pune un strat de ciocolată cu lapte amestecată cu ciocolată neagră.

Lasă totul să se răcească, iar apoi adaugă crema de fistic amestecată cu aluatul de kataif. La final, toarnă restul de ciocolată. După ce s-a răcit un pic, desertul vă merge la congelator timp de câteva minute.

Poftă bună!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button