Gastronomie

Ciorba care se prepară la tăiatul porcului / Rețeta unei gospodine din Brașov, moștenită de la soacră

Ciorba care se prepară la tăiatul porcului.

Margareta Todor, o gospodină desăvârșită (fostă apreciată educatoare, în prezent pensionară), ne-a trimis pe adresa redacției o rețetă de sezon.

Ciorba care se prepară la tăiatul porcului

„După ce porcul era sacrificat si tranșat, toți ai casei (cei care rezistau) participau la pregătirea preparatelor tradiționale: cârnați, caltaboși, sângerete, tobă, jumări… Când cârnați erau gata, soacra mea pregătea ciorba tradițională. Alegea bucățele de carne cu puțină grăsime și le punea la fiert într-o oală cu apa rece. După ce le «spumuia», adăuga o «mână» de orez, sare, cimbru uscat și fierbea până ce carnea era aproape fiartă. Adăuga felii de cârnați proaspeți. Le lăsa să fiarbă la foc mic, până erau bine pătrunse. În final se adăugau bucățele de creier de la porc. Acestea se lăsau numai 2-3 clocote, ca să nu se «împrăștie». Se acrea cu zeamă de varză, mai punea cimbru și piper, dacă era cazul, iar «bunătatea» era gata. Cantitățile se stabilesc după posibilități și după priceperea gospodinei!”, a relatat Margareta Todor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button