Chifteluțe delicioase – rețetă de post / Cum le prepară măicuțele și călugării
Chifteluțe delicioase – rețetă de post.
Suntem în postul Paștelui, astfel că multe gospodine caută diverse rețete pentru a prepara mâncăruri deosebite. Chifteluțele mânăstirești sunt gătite deseori de măicuțe și călugări, realitatea.net prezentând rețeta.
Chifteluțe delicioase – rețetă de post
Iată ingredientele necesare:
500 g fasole boabe
2-3 feli de pâine
150 g orez
150 ml ulei
2 cepe
5-6 căței de usturoi
1 morcov
1 păstârnac
2 frunze de dafin
mărar
pătrunjel
50 g făină
sare
cimbru
La început, se pun boabele de fasole la fiert. Se fierb după metoda obișnuită (puteți să le lăsați înainte cu o noapte în apă). După ce se schimbă prima apă, se adaugă morcovul, păstârnacul și ceapa. Se pun frunzele de dafin, condimentăm cu sare, piper și totul se amestecă bine. După ce legumele au fiert, se scot din oală și le pun într-un bol. Se adaugă apoi feliile de pâine, usturoiul pisat, cimbrul, mărarul și pătrunjelul tăiat mărunt. Toate ingredientele se amestecă bine, apoi se dă întreaga compoziție prin mașina de tocat. Cu mâinile se formează chiftele, se dau prin făină și se prăjesc într-o tigaie încinsă cu ulei. Se servesc călduțe sau mai reci, sunt la fel de gustoase.
Poftă bună!
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.