Gastronomie

Cele mai bune deserturi prăjite din lume / România are un produs în top 10

Cele mai bune deserturi prăjite din lume.

Potrivit tasteatlas.com, pe primul loc într-un clasament al celor mai bune deserturi prăjite din lume se află Bombolini – gogoși italiene. Poziția secundă este ocupată de gogoșile portugheze, numite Bolas de Berlim, iar pe 3 se află Graffe Napoletane.

Cele mai bune deserturi prăjite din lume. Papanașii românești se află pe locul 10 în această ierarhie. Conform sursei citate, despre preparatul în cauză s-a precizat: „Papanași este un produs de patiserie tradițional românesc în formă de gogoși, cu o sferă mică deasupra. Poate fi prăjit sau fiert și se face prin adăugarea de brânză nesărată, precum brânză de vaci sau urdă, la un aluat obișnuit de făină și ou. Papanașii prăjiți sunt de obicei în formă de gogoașă și pot fi serviți cu gemuri de fructe, smântână sau zahăr pudră. Cei fierți sunt mai mici și acoperiți de obicei cu un amestec de pesmet și zahăr. Acest desert se găsește în majoritatea restaurantelor tradiționale românești sau poate fi preparat acasă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button