Gastronomie

Cea mai bună friptură de vită. Secretul lui Chef Cătălin Scărlătescu

Puteţi prepara cea mai bună friptură de vită cu ajutorul lui Chef Cătălin Scărlătescu. Sunt câteva trucuri care trebuie urmate pentru a avea o carne fragedă şi gustoasă. Recomandarea lui Chef Scărlătescu pentru cea mai bună friptură de vită este să o preparaţi într-un vas de lut, iar carnea trebuie înţepată în mai multe locuri înainte de a fi pusă în vas, scrie playtech.ro.

Reţeta lui Chef Cătălin Scărlătescu conform playtech.ro:

Ingrediente:

3-5 linguri de ulei
2 cepe tăiate în felii mari
1/2 rădăcină de ţelină
2 morcovi tăiaţi în felii groase
1 supă de oase de vită sau vin roşu
1 lingură de muştar
1/2 linguriţă de boia
1 linguriţă de cimbru uscat sau proaspăt
1/2 linguriţă de oregano
1 crenguţă de rozmarin
50 g unt
sare (după gust)
piper (după gust).

Mod de preparare:

Se leagă bucata de carne cu o sfoară și cu ajutorul unui obiect ascuțit se înțeapă în mai multe locuri.
Se condimentează bucata de carne cu sare și piper.
Se spune carnea condimentată într-o tigaie mare cu ulei, unde se frige pentru circa trei minute pe fiecare parte.
Se amestecă muștarul cu boia, cimbru, oregano și rozmarin.
Se unge carnea care a prins crustă maronie cu amestecul de muștar și condimente pe ambele părți.
Se pune carnea în vasul de lut.
Se pun la sotat ceapa, morcovii și țelina în tigaia în care s-a fript carnea, pentru câteva minute.
Se adaugă supa de oase sau vinul în tigaie și se mai lasă pe foc, la fiert, aproximativ un minut.
Se toarnă în vasul de lut compoziția din tigaie, aranjând legumele în jurul cărnii.
Se adaugă cubulețe de unt deasupra cărnii din vas.
Se încălzește cuptorul în prealabil la 200 de grade Celsius.
Se introduce în cuptor vasul de lut cu carne, pentru 15 minute.
Se coboară temperatura la 80 de grade Celsius și se lasă friptura în aceste condiții la cuptor, până când devine fragedă.
Când friptura de vită a frăgezit, se scoate bucata de carne pe un platou întins. Sosul cu legume din vasul de lut trebuie strecurat printr-o sită. Legumele se pasirează, după care se amestecă din nou cu sosul de la carne. Se condimentează amestecul în funcție de preferințe. Friptura poate fi consumată alături de diverse garnituri.

FOTO Facebook Chef Catalin Scarlatescu


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre


1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button