Ce trebuie să știi pentru a obține cei mai buni castraveți murați de vară / Rețeta
Ce trebuie să știi pentru a obține cei mai buni castraveți murați de vară.
Apreciatul gastronom Radu Anton Roman a relatat în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) referitor la castraveții murați: „Principala condiţie a valahului ce pune murături şi vara e prospeţimea. Deci, să fie castraveţii tari, mici, lucioşi, să respire sănătate şi tinereţe”.
Ingrediente: 5 kg castraveciori, sare – 2 linguri la 1 litru zeamă, 2 căpăţăni usturoi, mărar uscat – crengi.
Modul de preparare: „Castraveciorii se potrivesc în borcan (unora li se taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici pe colo şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare se pune la fiert şi, după ce a clocotit câteva minute, se lasă să se limpezească. Se toarnă zeama, un pic răcită, şi se leagă borcanul”.
Ce trebuie să știi pentru a obține cei mai buni castraveți murați de vară
Prin fermentare, legumele dau naştere la bacterii sănătoase, care ajută la reglarea microflorei şi la întărirea imunităţii. Astfel, ele atenuează alergiile şi sunt anticangerigene, deoarece reduc inflamațiile din organism. Este ideal să adăugați în murături mărar şi usturoi. Mărarul are flavonoide, cu rol de regenerare a ţesuturilor, în timp ce usturoiul ajută la echilibrarea bacteriilor în organism, potrivit Adevărul.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.