Ce alimente nu expiră niciodată

Ce alimente nu expiră niciodată…
Există câteva alimente care, în condiții bune de depozitare, nu expiră niciodată sau au o durată de valabilitate extrem de lungă. Iată o listă cu cele mai cunoscute:
Miere – Datorită conținutului scăzut de apă și proprietăților antibacteriene, poate rezista mii de ani dacă e păstrată bine (în borcan închis ermetic).
Sarea – Nu expiră niciodată. Este un conservant natural și nu permite dezvoltarea bacteriilor.
Zahărul – Ca și sarea, nu permite dezvoltarea microorganismelor dacă este ținut într-un loc uscat.
Orezul alb – Dacă este păstrat într-un recipient etanș, în loc răcoros și uscat, poate dura decenii.
Fasolea uscată – Rămâne comestibilă ani de zile, deși poate deveni mai tare cu timpul și necesită mai multă gătire.
Amidonul de porumb (cornstarch) – Nu expiră dacă este ținut uscat și ferit de lumină.
Oțetul alb – Este un acid natural și nu se degradează în timp.
Siropul de arțar (pur) – Poate dura ani întregi dacă e refrigerat după deschidere.
Sosul de soia (nedeschis) – Are o durată foarte lungă de viață datorită conținutului de sare.
Spirulina uscată – Dacă e păstrată corect, își păstrează proprietățile nutritive mult timp.
mai sunt și alte alimente cu durată de viață aproape nelimitată, dacă sunt depozitate corect. Uite câteva în plus:
- Laptele praf – Dacă este sigilat ermetic și ținut într-un loc uscat și răcoros, poate rezista ani buni.
- Pudra de cacao pură (neîndulcită) – Are o durată de viață extrem de lungă, mai ales dacă e ținută în ambalajul original, într-un loc uscat.
- Gelatina – Pliculețele nedeschise de gelatină (fără arome adăugate) pot dura foarte mult timp.
- Extractul pur de vanilie – Datorită conținutului de alcool, nu se strică.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


[…] Source link […]