Cât orez se pune la sarmale / Alte mici secrete

Cât orez se pune la sarmale.
Sarmalele reprezintă una dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești. Se prepară dintr-un amestec de carne tocată, cu orez, condimente. Acesta se învelește într-o frunză de varză murată, varză albă opărită sau frunze de viță de vie. Sarmalele se pun apoi în cuptor, iar multe gospodine adaugă în oala de lut sau vasul în care le fac și bucățele de carne afumată pentru mai multă savoare.
Cât orez se pune la sarmale
Pentru ca sarmalele să fie gustoase, este bine ca fiecare gospodină să știe cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale, a detaliat agrointeligența food&retail.
Pentru fiecare kilogram de carne tocată se pun 100 de grame de orez. Dacă sunt două kilograme de carne, se vor pune 200 de grame de orez și tot așa. Înainte să fie pus în amestecul de sarmale, orezul se spală în 2-3 ape și se lasă la scurs.
Cantitatea de orez care se pune la sarmale este esențială pentru succesul preparatului. De aceea este nevoie de multă atenție când se pune orez în amestecul de carne. Dacă se pune prea mult orez, sarmalele ies uscate, greu de mestecat. Invers, dacă e prea puțin orez în sarmale, acestea se fac prea moi.
Orezul din carnea de la sarmale ajută la menținerea umidității în timpul gătirii, astfel încât să nu se usuce prea tare și să devină prea fade.
Ce carne se folosește
Carnea de sarmale este de obicei un amestec de carne tocată de porc și de vită. Se mai fac sarmale și doar din carne de porc sau din carne de vită. De asemenea, se prepară sarmalele și cu carne de pui, cu ciuperci, cu bulgur, soia, cartofi, legume tăiate.
Pe lângă carne, umplutura pentru sarmale mai conţine orez, ceapă şi verdeaţă (cimbru, mărar etc).
Unele gospodine pun în sarmale scorţişoară, cuişoare, ciuperci uscate, şorici, costiţă, jambon, ciolan de porc afumat, bucăţi de şuncă afumată sau de roşii. Toate acestea pot fi încorporate atât în interiorul sarmalelor, cât şi lăsate printre bucăţile de varză de pe lângă sarmale. Ca să fie mai legată compoziția sarmalelor, se pune și un albuș bătut.
Cantitatea de carne care intră la sarmale depinde de dimensiunea acestora. În Moldova se pregătesc cele mai mici sarmale, iar în Ardeal și Oltenia se pregătesc sarmale mai mari, cu dimensiunea de 8-10 centimetri.
Pentru o sarma medie este nevoie de circa 30 de grame de umplutură, iar la o sarma mică se pune aproximativ 15-20 de grame de umplutură. Dacă vreți să faceți 100 de sarmale, trebuie să stabiliți prima dată dimensiunea pe care vreți să o aveți la acestea.
În general, pentru 70-100 de sarmale medii se pune 1-1,5 kilograme de carne de porc. Această cantitate ar trebui să fie suficientă pentru cantitatea de sarmale pe care vă doriți să o obțineți.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

