Gastronomie

Aspirina nu ar trebui să lipsească în varza murată. Câtă aspirină se pune şi când trebuie adăugată în butoi

Aspirina nu ar trebui să lipsească în varza murată. Este perioada în care gospodinele pun murături pentru iarnă.

Câtă aspirină se pune la varza murată, de fapt, și când trebuie adăugată aceasta în butoi.

„Conține acid acetilsalicilic, care are proprietăți conservante naturale. Adăugarea aspirinei la varza murată ajută la prelungirea duratei de viață a murăturii, permițându-vă să vă bucurați de gustul său autentic pentru o perioadă mai lungă de timp. Ajută la menținerea culorii naturale a verzei murate și previne înmuierea excesivă a frunzelor. Acest lucru înseamnă că varza va rămâne crocantă și vibrantă, creând o experiență culinară mai plăcută”, scrie click.ro.

Conform ego.ro, „la varza murată, se adaugă o pastilă de aspirină la fiecare 2-3 kilograme de varză și saramură. Pentru un butoi de 25 sau 30 de kilograme, de exemplu, plin cu varză murată, vom folosi 10 pastile de aspirină. Acestea se pot adăuga în butoi încă de la început, când punem varza și saramura, sau se pot adăuga pe parcurs, pentru a încetini procesul de fermentație. Țineți cont că dacă ați adăugat aspirina la început, nu este recomandat să mai puneți ulterior. Pastilele pot fi puse întregi, pentru că oricum se vor dizolva în saramură sau pot fi zdrobite și dizolvate într-o cană de saramură, care va fi ulterior turnată în butoi”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button