Gastronomie

1 decembrie 2023. Ce se mănâncă de Ziua Națională. Ce nu lipseşte de pe masa românilor

1 decembrie 2023. De Ziua Naţională, de pe masa românilor nu lipseşte fasolea. Fiind în postul Crăciunului, mulţi preferă să gătească iahnie simplă, de post, însă sunt şi români care aleg fasolea cu cârnaţi sau fasolea cu ciolan.

1 decembrie 2023. Cătălin Scărlătescu propune o reţetă care se poate prepara în doar câteva minute.

Ingrediente:

Fasole
Cârnați
O jumătate de morcov
O ceapă roșie
Doi căței de usturoi
O legătură de pătrunjel
O roșie medie
Ulei de floarea-soarelui
Unt
Apă
Sare
Piper

Mod de preparare:

„Rețeta este despre fasole și știu că o să-mi spuneți că voi o fierbeți acasă, dar decât să stai câteva ore și să se umple și toată casa de miros, mai bine folosim conserva. Se gătește foarte foarte repede.

Tăiem morcovul cubulețe, ceapa fâșii, usturoiul și codițele de pătrunjel bucățele ele dau foarte mult gust în farfurie. Toate vor fi călite în ulei de floarea-soarelui. Adăugăm apoi untul și cubulețe de roșii, cu cârnatul deja gătit, tăiat feliuțe, ca să-și lase gust și mai punem și un pic de apă. Cât ținem totul pe foc, câteva minute, putem pune sarea și piperul. Durează 16 minute, cu tot cu montaj și cu mâncat. La final, adăugăm frunze de pătrunjel mărunțite și puțină apă, apoi lăsăm la fiert, pentru ca toate gusturile să se amestece bine. Este tot ce trebuie pentru o cină superbă. Încercați-o și voi”, spune chef Cătălin Scărlătescu, pe Youtube.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button