Lifestyle

COLECTIV. André Rieu a venit să plângă alături de români

  • captura Rieu colectiv1_197747.JPG
 

Celebrul violonist André Rieu a venit în această seară la București special, într-o vizită fulger, cu un avion privat, pentru a aduce un omagiu victimelor incendiului din Clubul Colectiv.

Rieu, care a susținut în această vară șapte concerte în Capitală, apoi a invitat la Maastricht (Olanda) formații de muzică și dansuri populare românești, s-a dovedit a fi puternic atașat de români. El nu și-a putut stăpâni lacrimile cât timp a dat declarații în fața jurnaliștilor: „Este foarte dificil. Ştiţi, viaţa se compune din amintiri, iar românii mi-au oferit atât de multe amintiri plăcute în cele două săptămâni în care am fost în România. Când am auzit ceea ce s-a întâmplat, sigurul lucru la care m-am gândit a fost să vin aici şi să plâng alături de dumneavoastră. Îmi cer scuze, singurul lucru pe care pot să vi-l ofer este muzica mea”.
Artistul a mai spus că va compune o piesă muzicală în memoria celor care au decedat și că, după ce, în luna iunie, a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, a înregistrat mai multe DVD-uri cu aceste evenimente şi vrea să doneze toţi banii din vânzarea acestora pentru ajutorarea victimelor tragediei. „Am făcut un DVD cu toată această frumoasă muzică, tocmai ce l-am terminat și vreau să dau toți banii familiilor. Nu știu câți bani, depinde de câți oameni vor cumpăra DVD-ul. Sper ca mulți oameni să-l cumpere. Este un DVD românesc. Eu nu vă pot da decât muzica și acei bani și sper să-i ajute pe oameni”, a spus artistul cu lacrimi în ochi.
După ce s-a recules aproximativ un sfert de oră în faţa clubului, André Rieu a depus o coroană de flori în memoria victimelor tragediei. „Este teribil ce s-a întâmplat. Îi voi avea pe cei oameni mereu în gând. Voi putea doar să plâng alături de ei (victimele tragediei, n.r.). Este singura alinare pe care pot să le-o ofer. Toate gândurile mele şi muzica mea vor fi alături de victime. Voi compune o melodie pentru ele”, a mai spus artistul.

 Sursa foto: Digi 24

Citiți și:

UPDATE COLECTIV. Sâmbăta morților: Nouă răniți au decedat astăzi, ducând bilanțul la 41

Articole asemănătoare

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button