Lifestyle

Cine reprezintă România la Eurovision 2022 / Ucraineanca Jamala a cântat piesa „1944”

  • eurovision_9.jpg
 

Juriul de specialitate și publicul au decis: WRS va reprezenta România la Eurovision Song Contest, de la Torino. Tânărul din Buzău a interpretat cu o melodie în limba spaniolă intitulată „Llamame” („Sună-mă”) – video.

Câștigătorul Selecției Naționale a fost ales de juriul de specialiști format din Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu și de telespectatori – la această ediție, publicul a fost al șaselea jurat al finalei, punctajele obținute prin televot având ponderea punctajului acordat de către un membru al juriului.

Piesa „Llamame” a primit în total, din partea juriului de specialiști și din partea publicului, 59,23 de puncte. Din partea telespectatorilor, al șaselea jurat al finalei, WRS a primit 3.497 de voturi, pe parcursul sesiunii de televot. Pe locul al doilea s-a clasat Kyrie Mendél cu piesa „Hurricane”, care a obţinut 48,06 puncte (641 de voturi din partea publicului), urmat de Dora Gaitanovici, cu „Ana”, melodie care a înregistrat 44 de puncte (3.737 de puncte din partea publicului).

Clasamentul finalei Eurovision România 2022:
WRS – „Llamame” – 59,23 de puncte (3497 de voturi din partea publicului)
Kyrie Mendél – „Hurricane” – 48,06 de puncte (641 de voturi din partea publicului)
Dora Gaitanovici – „Ana” – 44 de puncte  (3737 de puncte din partea publicului)
Gabriel Basco – „One night” – 38,37 de puncte (1048 de voturi din partea publicului)
Vanu – „Never give up” – 36,17 de puncte  (676 de voturi din partea publicului)
Petra – „Ireligios” – 35,32 de puncte (412 puncte din partea publicului)
Alex Parker & Bastien – „All this love” – 28,38 de puncte (429 de voturi din partea publicului)
Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea” – 15,45 puncte (764 de voturi din partea publicului)
Andrei Petruș – „Take me” – 13,59 puncte (807 voturi din partea publicului)
MØISE – „Guilty” – 11.88 puncte (585 de voturi din partea publicului)

Interpret și compozitor, WRS (Andrei Ionuț Ursu) a început să cânte din copilărie, însă, pe lângă muzică, printre pasiunile sale se mai numără dansul, designul grafic, editarea video și pictura. WRS mărturisește că „Let me try” este piesa care i-a plăcut cel mai mult dintre toate proiectele României la Eurovision, iar acum este pregătit să-și reprezinte țara pe scena celui mai mare concurs internațional de muzică, cu propria melodie – „Llamame”: „Eurovision este un prilej rar în care muzica mea poate fi împărtășită cu milioane de oameni. În plus, mă pot inspira pe mai departe, cariera mea fiind abia la început”.

Reprezentantul României la Eurovision 2022 dezvăluie rețeta câștigătoare la Selecția Națională din acest an: „Am ales o piesă care îmi descrie foarte elegant stilul meu muzical: plin de căldură, ritmuri de club și influențe sudice”.

Numele meu este Andrei Ursu, cel de scenă WRS, sunt un artist din Buzău, născut în 1993. Fac multă muzică și scriu și pentru alții. Îmi place să petrec. Îmi place să dansez, am început la «Românii au talent» și «Vocea României», așa mi-am început eu cariera. Părinții mei sunt ambii dansatori și am început să dansez de foarte mult, de copil, de la vreo 12 ani am început. Am dansat cu alți artiști înainte să ajung la PRO TV, am dansat cu Antonia, cu Corina Bud, Andreea Bănică, Ruby. Am învățat foarte multe lucrând pentru alți artiști”, a declarat Andrei Ursu pentru click.ro.

Mesaj de susținere pentru Ucraina

Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, a fost invitata de onoare e evenimentului. Artista din Ucraina a cântat piesa „1944”, un manifest împotriva crimelor săvârșite de regimul stalinist împotriva tătarilor din Crimeea, al cărei mesaj pare mai actual decât oricând.
De pe scena Eurovision România, Jamala a transmis un mesaj de susținere pentru poporul ucrainean, atât de greu încercat în acest moment al existenței sale.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Evenimentul de sâmbătă seară a avut loc în studioul Pangrati al Televiziunii Române, fiind transmis în direct pe toate canalele TVR.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button