Lifestyle

Braşov. „Cinema, mon amour”

 
Au dispărut cinematografele clasice din România. Acum „marile ecrane” se mai găsesc doar în mall-uri.
 
Documentarul „Cinema, mon amour” tratează fix această temă.
 
Este vorba despre „povestea lui Victor Purice – manager, fost operator și cinefil împătimit și a celor două angajate ale sale, Cornelia și Lorena. Zi de zi, aceștia se luptă pentru a păstra cinematograful Dacia Panoramic din Piatra Neamț, pe care Victor visează să îl ducă înapoi la gloria de altădată. E o luptă demnă de Don Quijote, pentru o sală imensă, fără încălzire, într-un continuu process de degradare, pentru care statul, proprietarul de drept, nu oferă niciun ajutor. Deși familia lui Victor trăiește în Italia de mai bine de opt ani, acesta refuză să li se alăture, convins fiind că, în momentul în care va pleca, cinematograful va fi închis și va avea același destin ca majoritatea celorlalte cinematografe din România”.
 
Documentarul a câştigat premiul pentru „Cel mai bun film documentar” la Premiile Gopo 2016, şi va rula vineri 18 noiembrie la Cinemateca Patria în Braşov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button