Lifestyle

Angelina Jolie, preocupată de soarta copiilor refugiaţilor din Columbia

 

Angelina Jolie a mers în week-end în Columbia, unde a vizitat mai multe familii de imigranţi ilegali, în calitatea ei de trimis special al ONU pentru refugiaţi.

Actrița a pledat pe lângă autoritățile columbiene în favoarea celor 20.000 de copii cu părinți venezueleni care riscă să devină apatrizi ca urmare a exodului determinat de criza din statul vecin.

„Am văzut cu ochii mei problemele din școli și spitale, dar am văzut și multă umanitate arătată imigranților din partea comunității locale. Această criză este o situație de viață și de moarte. Ajutorarea refugiaților ține de umanitatea noastră, ține de tot ce înseamnă să fii uman”, a declarat Angelina Jolie într-o conferință de presă, citată de huffpost.com. Actriţa a petrecut două zile vizitând refugiații din Columbia. Ea s-a întâlnit şi cu președintele columbian Ivan Duque în Cartagena, pentru a discuta despre situaţia celor 20.000 de copii menţionaţi în articol.

În jur de 1,3 milioane de venezueleni locuiesc acum în Columbia. Alții au fugit în Ecuador sau Peru. Potrivit ONU, 3,3 milioane de oameni au fugit din Venezuela, la începutul crizei din 2016.

Duque speră că vizita făcută de actriță va alerta întreaga lume despre cât de serioasă este criza economică din Venezuela, aflată sub guvernarea președintelui Nicolas Maduro. Situația a devenit și mai serioasă după ce Donald Trump, care îl susține pe liderul opoziției Juan Guaido, a impus sancțiuni asupra Venezuelei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare